Adana heykelini istiyor

Adana heykelini istiyor -Heykelimi istiyorum kampanyası kapsamında toplanan imzalar Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildi


ADANA (A.A) - Adananın Tepebağ Mahallesinde 1882 yılında bulunan ve ABDye kaçırılan Satsneferu heykelinin iadesi için başlatılan Heykelimi istiyorum kampanyasına ilgi gösteren binlerce Adanalının imzası, Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bir süre önce gerçekleşen 13 Kare Sanat Festivali çerçevesinde başlatılan Heykelimi istiyorum kampanyasında atılan imzaların sayısı 2 bini buldu.
     Adanalıların desteği ve 39 sivil toplum kuruluşunun katkılarıyla toplanan imzalar Kültür ve Turizm Bakanlığına gönderildi.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, kampanya kapsamında kendisinin de imza attığını hatırlatarak, şunları kaydetti:
     Halen New York Metropolitan Müzesinde sergilenmekte olan 4 bin yıllık Satsneferu heykelinin iadesi için elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Adanalılar olarak sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günayın çabalarından cesaret alarak başlattığımız bu kampanyanın hedefine ulaşacağına inanıyorum. Satsneferu heykelinin ait olduğu yere iadesini sağlamayı düşündüğümüz kampanya çerçevesinde toplanan binlerce imzayı Kültür ve Turizm Bakanlığımıza eserle ilgili bilgi ve belgeleri kapsayan bir dilekçe ile başvuruyoruz
     Aldırmaz, konunun takipçisi olacaklarını ve insanlık tarihinin önemli merkezlerinden biri olan Adananın sahibi olduğu heykeli alması için çabalarının süreceğini vurguladı.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana heykelini istiyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER