Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer:

Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer: -"Muhtarların isteği doğrultusunda köy ormanı kurmak istiyoruz"


OSMANİYE (A.A) - Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer, köy muhtarlarının isteği doğrultusunda köy ormanı kurmak istediklerini söyledi.
     Acer, Kadirli Orman İşletme Müdürlüğü tarafından Karatepe Park Otelde mahalle ve köy muhtarlarının katılımıyla düzenlenen istişare toplantısında yaptığı konuşmada, 1 Mayıs itibarıyla yangın sezonunun başladığını belirterek işletmelerin yangınlara en iyi şekilde müdahale edebilmesi için yangın ekipmanlarını ve koruyucu kıyafetleri eksiksiz bir şekilde temin ettiklerini ifade etti.
     İşletmelerin sık sık denetlenerek oluşabilecek hasarı en aza indirmeyi amaçladıklarına dikkat çeken Acer, şunları kaydetti:
     "Bakanlığımız ve Orman Genel Müdürlüğümüzün hedef ve politikaları içerisinde sosyal ormancılık ve orman köylülerinin kalkındırılması önemli bir yer tutmaktadır. Bölgemizde meydana gelebilecek yangına en kısa zamanda müdahale edilmesi için çalışacağız. Bu nedenle orman oluşturma çalışmalarına büyük önem veriyoruz. Muhtarlarımızın talepleri doğrultusunda köy ormanı kurulması için ücretsiz fidan temin etmenin yanında diğer masraflarını da karşılıyoruz. Biz vatandaşlarımızla hasım değil hısım olmak istiyoruz. Bunun içinde elimizden gelenin en iyisini yapacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın. Teşkilatımız, hayvan otlatma yönetmeliği çıkarmıştır, bu yönetmelik uyarınca hayvanların otlatılacağı yerlerin muhtarlık ve komisyon tarafından tespit edilerek ilan edilmesi ve bu alanlarda otlatma yapılması sağlanacaktır. Köy muhtarlığımızla birlikte özel ağaçlandırmalarda ceviz, badem, harnup ve defne ağaçlandırmalarına hız vereceğiz, vatandaşlarımıza teslim ederek bu orman kaynaklarımızın her türlü getirisinden orman köylülerimizin faydalanmasını sağlayacağız."
     Kadirli Orman İşletme Müdürü Ferdi Özere çalışmalarında başarılar dileyen Acer, muhtarların taleplerini ve sorunlarını dinledi.
     Mahalle ve köy muhtarları ise Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acere ve bölge müdürlüğü çalışanlarına gösterdikleri yakın ilgi ve yardımlarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.
    
     Muhabir: Menderes Özat / Mutlu Bozdağ
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana Orman Bölge Müdürü Abdurrahman Acer: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER