Adana polisinden siber suçlara karşı uyarı

Adana polisinden siber suçlara karşı uyarı -Emniyet Müdürü Gürkan: -Velilere, kurumlara ve iş adamlarına siber suçlardan korunmayla ilgili istedikleri zaman danışmanlık hizmeti verebiliriz


ADANA (A.A) - Adana Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, siber suçlara karşı vatandaşların dikkatli olmasını isteyerek, bu suçlardan korunmayla ilgili velilere, kurumlara ve iş adamlarına danışmanlık hizmeti verebileceklerini bildirdi.
     Gürkan, düzenlediği toplantıda, bilgisayar teknolojisinin gelişimine paralel olarak siber suçların da ortaya çıkıp, yaygınlaştığını ifade etti.
     Bu tarz suçlarla mücadele için Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğünün kurulduğunu anlatan Gürkan, bu birimde uzman personelin görevlendirildiğini kaydetti.
     Gürkan, şöyle devam etti:
     Bu şubede görevli personelimiz, özellikle internet üzerinden işlenen hackleme, banka hesaplarına girme, kişisel bilgi ve görüntülerin elde edilmesi, çocuk pornosu ve terör örgütü propagandası gibi geniş yelpazedeki her türlü suç ve suçluyla mücadele ediyor. Bu suçla mücadelenin en önemli bölümü vatandaşın bilgisayar ve interneti bilinçli kullanması oluşturmaktadır. Velilere, kurumlara ve iş adamlarına siber suçlardan korunmayla ilgili istedikleri zaman danışmanlık hizmeti verebiliriz.
     Adanada son dönemlerde bazı firmaların internet sitelerinin bloke edildiğini ve firma sahiplerinden para alındıktan sonra tekrar aktif hale getirildiğini belirten Gürkan, bu tarz olaylarla mücadele ettiklerini ifade etti.
     Gürkan ayrıca, hazırladıkları el ilanlarıyla vatandaşları siber suçlardan nasıl korunmaları gerektiği konusunda bilgilendireceklerini sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Anıl Bağrık
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana polisinden siber suçlara karşı uyarı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER