Adana Portakal Çiçeği Karnavalına hazırlanıyor

Adana Portakal Çiçeği Karnavalına hazırlanıyor -Vali Coş: "Karnaval ile kentin marka değerini hep birlikte daha da artıracağız"


ADANA (A.A) - Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Nisanda Adana" projesi kapsamında düzenlenecek "Portakal Çiçeği Karnavalı" ile kentin marka değerini daha da artıracaklarını söyledi.
     Coş, Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş Üst Yöneticisi (CEO) Proje Koordinatörü Ali Haydar Bozkurt ile düzenlediği toplantıda, portakal çiçeklerinin açtığı dönemde Adanada karnaval havası yaşatmayı amaçlayan etkinlik hakkında bilgi verdi.
     Karnavalın kentin tanıtımına büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, karnavalın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Coş, şunları kaydetti:
     "Amacımız Adananın marka değerini artırmak, tanıtımına katkıda bulunmak ve kentin hak etmediği, yanlış anlaşılmalara müsait imajının gerçek haline dönüştürülmesi için hep beraber hareket ederek Adana insanının barışçıl yanının, dostluğa önem veren yanının ortaya çıkmasına vesile olmak. Karnaval ile kentin marka değerini hep birlikte daha da artıracağız."
     Adananın kültür ve turizm potansiyelini artırarak hak ettiği yere ulaşması için hep birlikte hareket ettiklerini ifade eden Coş, karnavalı en iyi bir şekilde gerçekleştirme azmi ve kararlılığında olduklarını, bu konuda sivil toplum kuruluşlarından ve diğer kişilerden ilgi ve destek beklediklerini söyledi.
     Coş, ilki düzenlenecek karnavalın gelenekselleşmesini istediklerini de belirterek, tüm Adanalıları karnavala destek vermeye davet etti.
    
     -Rekor denemesi yapılacak-
    
     Proje Koordinatörü Bozkurt ise karnaval kapsamında bir rekor denemesi yapmayı da planladıklarını anlatarak, "16 bin 500 çocuğun yaptığı sevgi ve barış temalı resimler bir araya getirilerek bin metrekarenin üzerine ulaşan tek bir resim elde edilecek. Bu havadan fotoğraflarla da tespit edilecek bir çalışma olacak. Bu nedenle ilgi uyandıracağını tahmin ediyoruz. Tüm hazırlıklar yapıldı, çalışma planlandığı şekilde sonuçlandırıldığı şekilde bir dünya rekorumuz olacak" dedi.
     Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk de rekor denemesinin barış temalı bir çalışma olacağını söyledi.
     Öztürk, Adananın marka bir kent olduğunu anlatarak, Türkiyenin ilk karnavalının gerçekleştirileceğini ve katılımın yoğun olmasını beklediklerini ifade etti.
    
     -Etkinlikler 12 Nisanda başlıyor-
    
     Portakal Çiçeği Karnavalı etkinlikleri, 12 Nisan akşamı Şinasi Efendi Caddesinde gerçekleştirilecek konserlerle başlayacak. 13 Nisandan itibaren şehrin farklı noktalarında sokak etkinlikleri gerçekleştirilecek.
     Karnavalın 13 Nisandaki açılışında, organize grupların farklı kostümlerle katılabileceği karnaval korteji Vali Yolu, Gazipaşa Bulvarı, Sular Mevkisi ve İstasyon Meydanı güzergahında yol alacak. Kortejde ayrıca motosiklet, bisiklet, klasik araba kulüpleri, dans okulları, tiyatro grupları, spor kulüpleri, üniversiteler, okullar, sokak sanatçıları, ressamlar ve birçok sivil toplum kuruluşu da bulunacak.
     Açılış programı İstasyon Meydanında gerçekleştirilecek Keremcem konseri ile devam edecek. Akşam, tarihi Taşköprü üzerinden de 5 bin dilek feneri uçurulacak.
     Etkinlikler 23 Nisan tarihine kadar sürecek.
    
     Muhabir: Volkan Kaşik
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Adana Portakal Çiçeği Karnavalına hazırlanıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER