Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Çelik:

Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Çelik: -Teşvikler sayesinde Çukurova, sağlık turizminde cazibe merkezi haline geldi


ADANA (A.A) - Adana Sağlık Turizmi Derneği (ASTD) Başkanı Hüseyin Çelik, Çukurova, sağlık turizminde cazibe merkezi haline geldi dedi.
     Çelik, Seyhan Otelde düzenlediği basın toplantısında, Resmi Gazetede sağlık turizmiyla ilgili Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğin yayımlandığını belirterek, Devlet bu tebliğle sağık turizmine önemli teşvikler getirdi. Teşvikler sayesinde Çukurova sağlık turizminde cazibe merkezi haline geldi. Böylece Çukurova yöresi sağlık alanında dünya ile rekabet edebilecek konuma geldi dedi.
     Tebliğ ile sağlık turizmi alanında çalışan turizm şirketlerine fuar, kongre ve reklam gibi alanlarda destek verildiğini anlatan Çelik, tebliğdeki fırsatların anlatılması için Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayanın da katılacağı bir toplantı organize etmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Çelik, amaçlarının Çukurova yöresinde hizmet sektöründe fırsatlar ortaya çıkarmak ve bakanlığın teşvik politikalarını sektör temsilcilerine anlatmak olduğunu dile getirerek, Ekonomi Bakanlığı tarafından çıkarılan teşvik ve destek tebliğleri ile hükümet sağlık turizmine verdiği önemi ortaya koymuştur. Dünyada 100 milyar dolarlık cirosu olan sağlık turizmi sektörü Türkiyede 2011 yılında 2,5 milyar dolar ile hareket etmiştir. Sektör için yapılan planlamalar sonrasında Türkiye için hedefimiz 2015 yılında 5 milyar dolar ve Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. yılı olan 2023te ise 202 milyar dolardır diye konuştu.
     Çelik ayrıca, 27-30 Eylül tarihlerinde Adanada Çukurova Tıp Fuarı - Adana Sağlık Kurumları ve Turizm Fuarı açılacağını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Adana / Anıl Bağrık
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Adana Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Çelik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER