Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı

Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Akdardağan: -Kaçak ve sahtenin her türlüsü, sadece esnafa ve devlete değil, vatandaşa da zarar veriyor


SAKARYA (A.A) - Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Ahmet Akdardağan, kaçak ve sahte ürünlerin sadece esnafa ve devlete değil, vatandaşlara da zarar verdiğini bildirdi.
     Akdardağan, yaptığı yazılı açıklamada, kaçak sigara ile yapılan denetimleri takdirle takip ettiklerini, kaçak sigara nedeniyle her yıl bir Boğaz Köprüsü yapmaya yetecek kadar kaynağın kayıp olduğunu ifade etti.
     Esnafın son dönemde kaçakçılıkla ilgili mücadeleden memnun olduğunu belirten Akdardağan, bakkal esnafının son yıllarda kaçak ve sahte sigaradan ve vergisiz açık tütünden çok zarar gördüğünü vurguladı.
     Piyasada 7 TLye satılan bir ürün için 5,7 TL vergi ödendiğini, kaçak sigaralardan ise vergi tahsil edilemediğine dikkati çeken Akdardağan, şöyle devam etti:
     Bunun sonucunda da her yıl yaklaşık 4-5 milyar TLlik vergi kaybı yaşanıyor. Kaçak sigara miktarı hala çok yüksek olsa da atılan adımların etkisiyle piyasa yeni yeni toparlanmaya başlamıştı. Yeni vergi artışlarından sonra durum kırılganlık gösterebilir. Dolayısıyla, kaçak sigaranın başını ezmek için gerekli tedbirlerin artık daha da büyük bir kararlılıkla yerine getirilmesi gerekiyor.
     Kaçak ürün ticaretini engellemeye yönelik, gerek gümrüklerde gerekse yurt içinde denetimlerin artırılmasını, sokaklarda ve pazarlarda çok ucuza satılan ve dürüst esnafı kazancından eden kaçak sigara ve açık tütün satışının önlenmesini bekliyoruz. 2013e umutla bakmak isteyen binlerce esnaf için kaçağa karşı verilen mücadele çok önemli.
     Kaçak ve sahtenin her türlüsü, sadece esnafa ve devlete değil, vatandaşa da zarar veriyor.
    
     Muhabir: Uğur Subaşı
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Adapazarı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER