Adını Sinan Enginden aldı, Beşiktaşa transfer

Adını Sinan Enginden aldı, Beşiktaşa transfer oldu -Yeni transfer genç futbolcu Sinan Kurumuşun babası Kerim Kurumuş: -Beşiktaşın iyi dönemlerinde Metin, Ali, Feyyaz ve Sinanın oynadığı dönemlerde Sinan Engine hayranlığım oluş


BURSA (A.A) - Şaban Kılıçcı - Beşiktaşın Ankaragücünden transfer ettiği genç futbolcu Sinan Kurumuşun babası Kerim Kurumuş, oğluna dünyaya geldiğinde siyah-beyazlı formayı giyen Sinan Enginin ismini verdiğini belirterek, Beşiktaşın iyi dönemlerinde Metin, Ali, Feyyaz ve Sinanın oynadığı dönemlerde Sinan Engine hayranlığım oluşmuştu. Oğlum dünyaya geldiğinde ismini tereddüt etmeden Sinan koydum dedi.
     Devre arası tatili için baba ocağı Bursanın İnegöl ilçesine gelen siyah-beyazlı ekibin yeni transferi Sinan Kurumuşun babası Kerim Kurumuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun büyük bir takıma transfer olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kendisinin koyu bir Beşiktaş taraftarı olduğunu belirten Kurumuş, şunları söyledi:
     Oğlumu 11 tane kulüp istemişti. Özellikle Samet hocanın gençlere verdiği önemi iyi bildiğim ve kendim de koyu Beşiktaşlı olduğum için oğlumun Beşiktaşta oynamasını arzuladım. Oğlum Beşiktaşa transfer olduğu için çok mutluyum. Beşiktaşın iyi dönemlerinde Metin, Ali, Feyyaz ve Sinanın oynadığı dönemlerde Sinan Engine hayranlığım oluşmuştu. Oğlum dünyaya geldiğinde ismini tereddüt etmeden Sinan koydum. Ankaragücü hocalarına ve en önemlisi Hakan Kutluya çok teşekkür ediyorum. Hakan hoca oğlumu U-17deyken A takıma aldı ve Süper Ligde oynattı. Hakan Kutluya ne kadar teşekkür etsek azdır. Sinanın Beşiktaşa kazandırılmasında Deniz Atalayın emeği çok büyüktür. Buradan Beşiktaş yöneticilerinden Deniz Atalaya da teşekkür ediyorum.
     Beşiktaşın yeni transferi Sinan Kurumuş da İnegölsporun alt yapısında yetiştiğini ve U-12, U-13, U-14 takımlarında 3 kez gol krallığı yaşadığını bildirdi. İnegölden Fenerbahçe A2 takımına transfer olduğunu anlatan Sinan, 1 sezon sarı-lacivertli formayı giydikten sonra Ankaragücüne gittiğini belirtti.
     Geçen sene 17 Şubatta profesyonel olduğunu, 19 Şubatta da ilk Süper Lig maçına çıktığını anlatan Sinan, Geçen sene Süper Ligde 10 maç oynadım. Süper Lige alışkınım dedi.
    
     -Beşiktaşta oynamak her futbolcunun hayalidir-
    
     Sinan, Beşiktaşın kendisini izlediğini bildiğini kaydederek, şöyle devam etti:
     Samet hoca gençlere önem veren bir hoca. Ziraat Türkiye Kupasında da Beşiktaş çıkınca sevindim. Çünkü iyi bir performans gösterdiğim zaman Beşiktaşın beni isteyebileceğini tahmin edebiliyordum. Hocam o maçta bana güvendi, formayı teslim etti. Ben de iyi performans gösterdim. Hocamı mahcup etmedim. Gol atamadım ama gollük paslarımla, mücadelemle iyi işler yaptığımı düşünüyorum. O maçtan sonra olaylar bir anda gelişti. Kulübe resmi teklif geldiğini öğrendim. Başkanımla, yönetimle ve hocamla konuştum. Ben de iki yönetim anlaşırsa giderim dedim. Tabii her futbolcu Beşiktaşta oynamak ister. Her futbolcunun hayalidir 3 büyüklerde oynamak. Daha sonra olaylar bir anda hızlıca gelişti, kulüpler anlaştı. Ben de 2 gün önce İstanbula gittim. Ben şartlarımı sundum, Beşiktaş şartlarını sundu. Ortak bir nokta bulduk. İki gün önce İstanbulda 4,5 yıllık sözleşmeyi imzaladım.
    
     -Beşiktaşı seçmemdeki en büyük faktör Samet Aybaba-
    
     Neden Beşiktaşı tercih ettin- sorusuna Sinan, Beni alt yapıdayken de çok isteyen takım vardı. Benim Beşiktaşı seçmemdeki en büyük faktör Samet Aybabadır. Çünkü gençlere verdiği önem belli. Bursa Merinostan Volkan Şeni Bursaspora alıp büyük bir yıldız yaptı. Sercan Yıldırım gibi bir yeteneği alt yapıdan çıkartıp, zirveye taşıdı. Benim Beşiktaşı seçmemdeki en büyük faktör Samet Aybabadır yanıtını verdi.
     Sinan, bundan sonraki hedefiyle ilgili soruyu, Hedefim ilk önce Beşiktaşta kalıcı olmak. Beşiktaş kulübüne iyi bir birey olmak, kendimi sevdirmek, attığım gollerle takımı sırtlayabilmek, taraftarın gönlünü fethedebilmek. Sonraki hedefim A Milli Takıma hizmet etmek diye cevapladı.
    
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Adını Sinan Enginden aldı, Beşiktaşa transfer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER