Adıyamanda ilk akciğer ameliyatı yapıldı

Adıyamanda ilk akciğer ameliyatı yapıldı -Rektör Prof. Dr. Gönüllü: Bu tür ameliyatlar Türkiyenin çok ileri tıp merkezlerinde yapılıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda ilk kez gerçekleştirilen ameliyatla, bir hastanın sağ akciğeri alındı.
     Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, Tıp Fakültesinde düzenlenen basın toplantısında, ameliyatın Adıyamanda bir ilk olduğunu söyledi.
     Ameliyatın 6 saat sürdüğünü ve başarılı geçtiğini ifade eden Gönüllü, Bu tür ameliyatlar Türkiyenin çok ileri tıp merkezlerinde yapılıyor ve senede ancak birkaç tane yapılıyor. Sık sık yapılan bir ameliyat değil, zor yapılan bir ameliyat dedi.
     Bu tür ameliyatların ortamlarının zor sağlandığını aktaran Gönüllü, operasyonun başarılı bir şekilde gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür etti, bu tür ameliyatların devam edeceğini kaydetti.
     Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Erdoğan Dadaş ise Bronşektazi hastalığına bağlı olarak hastanın sağ akciğerinin tümünde hasar oluştuğunu belirtti.
     Hastada sürekli balgam ve kanlı balgam çıkarma şikayetleri olduğunu ifade eden Dadaş, Hastamıza Pnömonektomi dediğimiz yani sağ akciğerin tamamının çıkarılması ameliyatını yaptık. Bu ameliyata göğüs cerrahisinin en büyük ameliyatı diyebiliriz. Bu ameliyat üniversite hastanelerinde ve büyük şehirlerde yapılan bir ameliyat. Burası bir üniversite hastanesi olduğu için böyle büyük ameliyatların kentte yapılmasını Adıyaman halkı hak ediyor diye konuştu.
     Dadaş, ameliyatın üzerinden 12 gün geçtiğini ve hastanın durumunun iyi olduğunu, yakında kendisini taburcu edeceklerini ifade etti.
     Daha sonra Rektör Gönüllü ve doktorlar, hasta Abdurrahman Bozanı (61) odasında ziyaret etti.
     Bozan, ameliyatın başarılı geçtiğini belirterek, tüm doktorlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Sevil Çelik
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Adıyamanda ilk akciğer ameliyatı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER