Adıyamanda ağaçlandırma çalışması

Adıyamanda ağaçlandırma çalışması -Atatürk Barajı kıyısındaki köyler ağaçlandırılıyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda, Atatürk Barajı kıyısındaki köylerde ağaçlandırma çalışmaları başladı.
     Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Atatürk Baraj gölüne kıyısı bulunan merkeze bağlı köylerde yapılacak ağaçlandırma çalışmaları törenle başladı.
     Vali Yardımcısı Mehmet Uğur Arslan, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, DSİ 203 Şube Müdürü Hakan Kaya, Orman İşletme Müdürü Cemal Evrin ve ilgili komisyon üyeleri ile Akpınar ve Bebek köylerine giderek, ağaçlandırma çalışmalarının yapılacağı alanları inceledi.
     Vali Yardımcısı Arslan, Atatürk Baraj Gölüne kıyısı bulunan köylerde ağaçlandırma seferberliği kapsamında bütün kurumları harekete geçirdiklerini belirtti.
     Akpınar ve Bebek köylerinde vatandaşlar ve köy muhtarları görüşerek, hazine ile şahıslara ait arazilerde ağaçlandırmaya uygun alanları tespit ettiklerini anlatan Arslan, Tespit edilen bu alanları Valimizin talimatları ile seri bir şekilde ağaçlandırarak, Adıyamanı yeşil bir görünüme kavuşturacağız. Ağaçlandırma çalışmalarını baraja kıyısı bulunan bütün köylerimizde yapacağız. Amacımız burada hem Adıyamanı yeşil bir görünüme kavuşturmak hem de Atatürk Baraj gölüne taşınan tortuları önlemektir dedi.
     Bu arada, Akpınar Köyü baraj kenarında sosyal içerikli bir piknik alanı oluşturulmasına ilişkin talebin değerlendireceği belirtildi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamanda ağaçlandırma çalışması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER