Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Mercimek tarlasında akrep soktu


ADIYAMAN (A.A) - Kahtada, mercimek tarlasında bulunduğu sırada akrep tarafından sokulan çocuk hastaneye kaldırıldı.
     Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Çıralık köyünde, ailesi mercimek tarlasında çalışan 8 yaşındaki Mustafa Parlakı akrep soktu. Ailesi tarafından Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesine kaldırılan Parlakın hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.
    
     -Gölbaşı Anadolu Lisesinde yıl sonu etkinliği-
    
     Gölbaşı Anadolu Lisesi, yıl sonu kültürel etkinlikler kapsamında Gölbaşı Belediye Düğün Salonunda, sunuculuğunu Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Evinin yaptığı bir kültür eğlence programı düzenledi.
     Programda şiir, müzik dinletisi ve tiyatro gösterisi yer aldı. Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Mehmet Evinin düzenlediği, bir bölümünü yazdığı ve sahneye koyduğu Acil Servis adını taşıyan tiyatro oyununun sergilenmesinde 18 öğrenci rol aldı.
     Günlük hayattan ilginç olayların ve karakterlerin sergilendiği oyunda futbolda şiddet, TV dizisi ve yarışma programı izlemekteki aşırılık, doktora uygulanan şiddet, karı koca kavgaları ve toplumun kavga izlemeye düşkünlüğü, cimrilik, hastanelerde uygulanan sıkıcı prosedürler, gençlerin intiharı ve bunun sebepleri, rüşvet, işten kaytarma, memurun ekonomik sıkıntısı, delirme sebepleri ve hastanelerdeki acil servis nöbetlerinin zorluğu yer aldı.
     Oyun sonrasında okul öğretmenlerinden Mehmet Evin, M. Yücel Özmen, öğrencilerden Hamza Karanın okudukları Anladım, Türküler Dolusu ve Uyan Baba adlı şiirlerle devam eden program, öğrencilerin çaldığı saz, gitar, def eşliğinde söylenen şarkı ve türkülerle sona erdi.
    
     Muhabir: İsmail Kaya/Emin Tezerdi
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER