Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -İpekyolu Kalkınma Ajansı Besnide çalıştay düzenledi


ADIYAMAN (A.A) - İpekyolu Kalkınma Ajansı, Besni ilçesinde, TRC1 Bölge Planı 2014-2023 hazırlık çalıştayı düzenledi.
     Çalıştaya Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale ile kamu ve kurum amirleri katıldı.
     Toplantıda katılımcılar ve Gaziantep Planlama Programlama Koordinasyon Merkezinden uzman Cihan Ardili, 10 yıl içinde Besninin kalkınması konusunda yapılabileceklere ilişkin görüştü.
    
     -Kahta Milli Eğitim Müdürü Kılınç, Malatyaya atandı
    
     Kahta Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden Malatya Milli Eğitim Şube Müdürlüğüne atanan Sadun Kılınç için veda toplantısı düzenledi.
     Kılınç, METEM toplantı salonunda, 3 yıl boyunca yaptığı çalışmalar hakkında bilgi verdi.
     3 yıllık süre içerisinde Kahtanın imajını büyük bir ölçüde değiştirdiklerini dile getiren Kılınç, bu konuda kendisine destek olan herkese teşekkür etti.
     Malatyaya kendi isteği doğrultusunda tayin istediğini belirten Kılınç, şunları kaydetti:
     Malumunuz Malatyayla ilgili benim 2007 yılından beri devam eden bir isteğim vardı, bugün kısmet oldu. Bizler, görev nerede olursa olsun tabi ki orada işimizi yapacağız. Eğitim kaygısı dışında benim Kahtada hiçbir kaygım olmadı. Eğitimi bizler eğitimcilerle beraber kendi içimizde çözmeye çalıştık. Şükürler olsun geldiğimiz noktada hakkımızda iyi konuşuluyorsa bu, bizim için en büyük ödül olmuştur.
     Kahta Kaymakamı Metin Esen ise Milli Eğitim Müdürü Sadun Kılınça yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederek, şu görüşlerini aktardı:
     Kamu görevi yapan herkesin görev süresi bir şekilde belirlenmiştir. Bu öğretmenler için de müdürler için de kaymakamlar için de geçerlidir. Böylece İlçe Milli Eğitim Müdürümüz de görev süresini tamamladı. Önemli olan bu görevlere atandıktan sonra bunu en iyi şekilde yapmaktır. Burada çok güzel şeyler söylendi ve ne iyi ki görevimizi böyle en iyi şekilde yerine getiriyoruz. Umuyorum ki bu herkese kısmet olsun. Görev bilinciyle hareket ettikten sonra bizim mutsuz olmamıza neden olacak hiçbir şey olamaz. Bu yüzden herkes işini yaparak mutlu olma yolunu seçmelidir. Milli Eğitim Müdürümüze gittiği yerde de buradaki gibi başarılı bir çalışma diliyorum. Çalışmalarından dolayı kendisine huzurlarınızda teşekkür ediyorum.
    
     -Turistlerin Nemruta çıkmakta zorlandığı iddiası
    
     CHP Kahta İlçe Başkanı Abdullah Erdem, Nemruta gelen turistlerin kar engeli yüzünden geri döndüklerini öne sürdü.
     Erdem, yaptığı açıklamada, yerli ve yabancı turistlerin, Dünyanın 8. Harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağına çıkmak için geldikleri Adıyamandan eli boş döndüğünü iddia etti.
     Erdem, yaşananların kaosu hatırlattığını öne sürerek, şunları kaydetti:
     Dünyanın 8. harikasını görmek için dünyanın bir ucundan yani binlerce kilometre uzaklıktan ilimize gelen yerli ve yabancı turistlerimizin Nemrutu görmeden Arsemiadan geri dönmesi gerçekten Adıyaman için büyük kayıptır, yazıktır günahtır. Arsemiaya kadar ancak çıkabilen yerli ve yabancı turistler yetkililerin Nemrut yolunda kar temizleme çalışmaları yapmamasından dolayı mağdur halde evlerine geri dönmek zorunda kaldılar.
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Emre Evren / Hakan Furkan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER