Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Kahta Devlet Hastanesinde ilk kez kanser ameliyatı yapıldı


ADIYAMAN (A.A) - Kahta Devlet Hastanesinde ilk kez kalın bağırsak kanseri ameliyatı yapıldı.
     Başhekim İlyas Öner, yaptığı açıklamada, karın ağrısı şikayetiyle hastaneye müracaat eden 85 yaşındaki Ayşe Karacaya yapılan tetkikler ve çekilen röntgen filmleri neticesinde kalın bağırsak kanseri olduğunu belirlendiğini söyledi.
     Yapılan bilgilendirmenin ardından genel cerrahi uzmanı Op. Dr. Yusuf Ziya Cerrahoğlunun başarılı bir operasyon gerçekleştirdiğini ifade eden Öner, Ameliyat servise alınan hastamız bir hafta sonra sağlıklı bir şekilde taburcu edildi dedi.
     Operasyonu gerçekleştiren Cerrahoğlu da kalın bağırsağın sağ tarafında kanser tanısı konulan hastaya başarılı ameliyatla tedavi edildiğini kaydetti.
     Sağlığına kavuşan Karaca ise doktorların ve diğer sağlık çalışanlarının kendisiyle yakından ilgilendiğini belirterek, Kanser kelimesini duyunca çok korktum. Doktorumun tavsiyelerine uyarak ameliyatı kabul ettim. Sağlığıma kavuştum, doktorlarımızdan Allah razı olsun diye konuştu.
    
     -Gölbaşı Meslek Yüksekokuluna yeni programlar açılacak-
    
     Adıyaman Üniversitesi Gölbaşı Meslek Yüsekokuluna yeni programların açılacağı bildirildi.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamada, Gölbaşı Meslek Yüksekokulu bünyesinde Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümüne bağlı olarak İş Sağlığı ve Güvenliği programı, Hukuk Bölümüne bağlı olarak Adalet programı ve Finans, Bankacılık ve Sigortacılık Bölümüne bağlı olarak da Maliye programlarının açılmasının YÖK tarafından kabul edildiği bildirildi.
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Emin Tezerdi / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER