Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -Turizm Haftası hazırlıkları


ADIYAMAN (A.A) - Adıyamanda Turizm Haftası dolayısıyla ön hazırlık toplantısı yapıldı.
     Turizm Haftası etkinliklerine halkın katılımını sağlamak amacıyla Adıyaman Vali Vekili Murat Süzen başkanlığında Turizm Haftası Ön Hazırlık Toplantısı gerçekleştirildi.
     Toplantıda konuşan Sözen, Turizm Haftası etkinliklerinin Nemrut Dağında düzenlenecek programla başlayacağını söyledi. Nemrut Dağında yerli ve yabancı turistlere karanfil dağıtılacağını belirten Sözen, Adıyaman Üniversitesi öğrencilerine yönelik turistik gezi düzenlenecek ve hafta boyunca müze ziyaretçilere ücretsiz açık olacak. Ayrıca okullarda şiir, kompozisyon, makale ve fotoğraf yarışmaları düzenlenecek dedi.
     Toplantıya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ile diğer ilgililer katıldı.
    
     -Kahtada açık havada kitap okuma etkinliği
    
     Kahta ilçesinde Kütüphane Haftası dolayısıyla açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi.
     Kahta Kültür Sitesi bahçesinde düzenlenen etkinliğine protokol üyeleri ve öğrenciler katıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, açtıkları standı ziyaret edenlere kitap, not defteri ve okumanın önemini anlatan broşür dağıttı.
     Kaymakam Metin Esen, yaptığı açıklamada, en çok kitap okuyanların ödüllendirilmesini istedi. Kütüphane Müdürü Hasan Çetinkaya da kitap okumanın faydalarına dikkati çekerek, kitap okuma kampanyasına destek verenlere teşekkür etti.
    
     -Ana Sınıfı Ana Kucağı projesi
    
     Kahta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce hazırlanan Ana Sınıfı Ana Kucağı adlı proje kabul edildi.
     Kahta Milli Eğitim Müdürü İbrahim Halil Alkayış, yaptığı açıklamada, projeyle okul öncesinde sınıf şartlarının iyileştirmesi ve eğitimin kalitesini arttırmak amaçladığını belirtti.
     Okul öncesi okullaşmada Kahtanın iyi durumda olmadığını vurgulayan Alkayış, Bu çalışmayla öğrenim çağında olup da okula gidemeyen çocuklarımızın okullaştırılmasını sağlayacağız. Hazırladığımız projeyle ebeveynlere okul öncesi eğitimin önemini anlatacağız. Ayrıca desteklerinden dolayı İpekyolu Kalkınma Ajansına teşekkür ediyoruz şeklinde konuştu.
    
    
     -Adıyamanlı güreşçiler Türkiye Şampiyonasına katılacak
    
     Adıyamanlı güreşçiler, Güreş Federasyonu Başkanlığının tarafından 27-31 Mart tarihleri arasında Tokatta yapılacak Türkiye Yıldız Erkekler Serbest Güreş Şampiyonasına katılacak.
     Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Adıyamanda başarılı güreşçilerin bulunduğunu belirtti.
     Kentten ulusal ve uluslararası müsabakalara katılan sporcu sayısının her geçen gün artığını ifade eden Bağcı, Tokatta yapılacak şampiyonada Oktay Akgün ve Mehmet Baki Çalğan madalya için mücadele verecek. Sporcularımızın ilimizi en iyi şekilde temsil edip alacakları madalyalar ile bizleri mutlu edeceklerine inanıyorum dedi.
    
     Muhabir: İsmail Kaya-Mehmet Fatih Aslan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER