Adıyamandan kısa kısa

Adıyamandan kısa kısa -TOGEMDERin "Bilinçli anne ile sağlıklı toplum" projesi


ADIYAMAN (A.A) - Kahta İlçe Emniyet Müdürü Ercan Eser, Kahta Toplumsal Gelişim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TOGEMDER) tarafından uygulanan "Bilinçli anne ile sağlıklı toplum" projesini desteklediklerini söyledi.
     Eser, istişare amacıyla dernekte düzenlenen toplantıda, teşkilat olarak bilinçli bir toplum için yapılacak olan tüm çalışmalara her zaman destek vermeye hazır olduklarını kaydetti.
     Projeyle annelerin bilinçleneceğini ifade eden Eser, şunları söyledi:
     "İlçemizdeki TOGEMDER önemli bir sorumluluk üstlenmiş. Projenin amaçlarına bakıldığında anneler bilinçlendirilecek. Anneler bilinçlendiği zaman, çocuklar da bilinçli olarak yetişecektir. Dolayısıyla toplumda işlenen suç oranları asgariye düşecektir. Bu nedenle ilgili projeyi destekliyoruz. Amacımız kadın ve çocuklara yönelik sorunları asgariye indirmektir."
     TOGEMDER Başkanı Emine Kardeş ise Müdürlüğün desteklerine teşekkür etti.
    
     -Çelikhanda TOKİ konutları başvuruları
    
     Çelikhan Kaymakamı Ömer Dağdeviren, TOKİ konutları için verilen başvuru süresinin bittiğini söyledi.
     Dağdeviren, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kaymakamlık tarafından projelendirilen ve TOKİ tarafından ön talep şeklinde kabul edilen konutların yapımı için 1 Ocak - 15 Mart arasında 154 vatandaşın başvuruda bulunduğunu anımsattı.
     Bazı vatandaşların bu sürede başvuru yapamaması nedeniyle talepleri üzerine ek süre verdiklerini ifade eden Dağdeviren, "Ek süre sonunda 20 vatandaşımız daha başvuruda bulunmuştur. Toplamda 174 vatandaşımız TOKİ konutlarından faydalanmayı hak kazanmıştır. Bundan sonra konutların yapımı için prosedürlerin yerine gelmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Konutların ilçemize ciddi manada yarar sağlayacağını düşünüyoruz. İlçe halkımıza şimdiden hayırlı olsun" dedi.
    
     Muhabir: İsmail Kaya - Mustafa Aloğlu / Hakan Furkan
     Yayıncı: Ömer Fansa
<< Önceki Haber Adıyamandan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER