Adıyamandan kısa

Adıyamandan kısa - kısa -Gölbaşı İmam Hatip Lisesi öğrencileri Kaymakam Budanı ziyaret etti


ADIYAMAN (A.A) - Gölbaşı İmam Hatip Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Kaymakam Ali Edip Budanı makamında ziyaret etti.
     İmam Hatip Lisesinin onarımını yaptırarak eğitim ve öğretime yetişmesindeki katkısından dolayı Kaymakam Budana teşekkür plaketi takdim eden bir grup okul öğrencisi, bir süre görüştükleri Kaymakama çalışmalarından dolayı da teşekkür etti.
     Kaymakam Budan, burada yaptığı konuşmada okulun işlerinin bitmesi için günde 3 defa çalışmaları incelemek için okula gidip geldiğini ifade ederek, okuldaki onarım için yaklaşık 23 bin TL harcama yapıldığını belirtti.
     Öğrencilere ders çalışmaları konusunda da nasihatte bulunan Budan, çalışan insan için her zaman iş ve meslek olduğunu anlatarak, herkesin işini en iyi şekilde yapması gerektiğini ifade etti.
     Budan, şunları kaydetti:
     Öğrenci, okulda öğrenciliğini bilerek en iyi şekilde ders çalışacak. Okuldaki öğrencilerden tek ricamız ders çalışmaları, okula herhangi bir zarar vermemeleri. Biz eğitim öğretimin aksamaması için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Öğrencilerimizden de tek isteğimiz vatana ve millete hayırlı olmaları.
    
     -Ozan Köyü öğrenci ve velilerinin servis talebi
    
     Gölbaşı Ozan köyü öğrenci ve velileri, 3 kilometre uzaklıktaki 75. Yıl Yatılı İlköğretim Okuluna yürüyerek gitmek zorunda kaldıklarını belirterek, köye okul servisi konulmasını talep etti.
     Öğrenci Velisi Mustafa Dalkılıç, köye yapılan okulun henüz bitirilemediğini belirterek, bu nedenle öğrencilerin her gün 3 kilometre yol yürüdüklerini, kimisinin bisikletle kimisinin de yoldan geçen şehir içi minibüslerle okula gidebildiklerini ifade etti. Kılıç, soruna bir an önce çözüm bulunmasını istedi.
     Veli Mehmet Taş ise 175 öğrencinin Gölbaşı 75. Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna gidiş gelişte mağdur olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ozan Köyü İlköğretim Okulu 2 yıl önce başladığında 340 günde bitecekti ama üzerinden 2 yıl geçti hala bitmedi. Sürekli bir sorun çıkıyor ve biz mağdur oluyoruz. Öğrenciler ana yoldan okula gitmeye çalışıyor, çok tehlikeli. Bir kaza olsa bunun sorumlusu kim olacak. Burada mağdur olan öğrencilerimizdir. Servise para veremiyoruz. Durumumuz belli. Odun mu alalım kömür mü alalım, servis parası mı verelim. Devlet için 3 kilometrelik yolun servis ücreti nedir ki. Bizim problemimiz kimseyle değil, bizim problemimiz çocuklarımızın ana yoldan yürüyerek ya da bisikletle okula gitmeleri. Buna bir an önce çözüm bulunmasını istiyoruz.
    
     -Tut Kaymakamı Kendüzlerin okul ziyaretleri
    
     Tut Kaymakamı Ramazan Kendüzler, Fatih İlkokulu ve Fatih İmam Hatip Ortaokulunu ziyaret ederek incelemede bulundu.
     Okulda yapılan onarım çalışmaları ve eğitim öğretim ile ilgili yetkililerden bilgi alan Kaymakam Kendüzler, sınıflarda öğrencilerle bir araya geldi. Öğretmenlerle de sohbet eden Kendüzler, ayrıca tayini çıkan sınıf öğretmeni İlker İnciye vermiş olduğu hizmetlerden dolayı Başarı Belgesi takdim etti.
    
     Muhabir: Emin Tezerdi / Orhan Çiçek
     Yayıncı: İsmail Fidan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER