Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Ünal:

Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Ünal: -Altın fiyatları düştüğü zaman alış veriş kesiliyor


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Bekir Ünal, atın fiyatlarının düşmesinden dolayı altın alış verişinin kesildiğini belirtti.
     Ünal, yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının düşmesi nedeniyle dünyada ve Türkiyede altına olan rağbetin azaltığını ifade etti.
     Altın fiyatlarının yüksek olduğu dönemde insanların altına yatırım yaptığına işaret eden Ünal, şunları dile getirdi:
     Vatandaşlar daha önce altına yöneliyordu. Altın tutulduğu vakit seyyar kuyumculuk yapan insanlar dahi vardı. Çünkü o vakit altının gramı 107 TLye kadar yükselmişti. Şu anda fiyatlar 87 TLye kadar düştü. Gerçekten o zaman satışlarımız güzeldi. Bazı vatandaşlarımı diyor ki Altın düşse alış veriş olur ama bence simdi tam tersi oldu. Altın yükseldiği zaman alış veriş çoğalıyor. Altın fiyatları düştüğü zaman alış veriş kesiliyor dedi.
     Ünal, düğün sezonunun Ramazan ayına gelmesinden dolayı da satışların azıldığını belirterek, Düğün sezonları olmasına rağmen Ramazan ayında bulunmamız sebebiyle düğünler fazla yapılmıyor. Ramazandan önce satışlar biraz güzeldi ama ramazanda haliyle kimse düğün yapmıyor. Ramazan ayından sonra satışların tekrar yükselmesini bekliyoruz diye konuştu.
     Ünal, altın fiyatlarının önümüzdeki günlerde nasıl olacağı ilgili bir tahmininin olmadığını dile getirdi.
    
     Muhabir: Mehmet Fatih Aslan
     Yayıncı: Mehmet Öztaş
<< Önceki Haber Adıyaman Kuyumcular Derneği Başkan Yardımcısı Ünal: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER