Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Kılınç:

Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Kılınç: -Alo 184 SABİM hattı derhal kapatılmalı


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Süleyman Kılınç, acil tıp asistanı Dr. Melike Erdemin, Alo 184 SABİM hattına gelen hasta şikayetinin ardından savunmasının alınması nedeniyle intihar ettiğini öne sürerek, bu hattın kapatılmasını istediklerini belirtti.
     Kılınç, Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde, doktorlar ve sağlık çalışanlarının da katılımıyla düzenlediği basın toplantısında, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil tıp asistanı Erdemin, 30 Kasımda Alo 184 Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi (SABİM) hattına yapılan bir şikayetle ilgili savunma verdikten sonra çalıştığı hastanenin 6. katından atlayarak yaşamına son verdiğini savundu.
     Erdemin psikolojik sorunları olduğu yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Kılınç, şöyle konuştu:
     Meslektaşımız, adalet ve vicdan duygusuna sahip, alçak gönüllü, ön yargısız, maskesiz, yardımsever, ailesine düşkün, geleneksel değerlere bağlı, çalışkan, yaşam coşkusu ile dolu, pırıl pırıl genç bir insandı. Koltukta kollarını iki yana salıp yorulduğunu, hastalara yetemediğini üzüntüyle söyleyen idealist bir hekimdi. Genç meslektaşımızın ölümünden sonra yapılan açıklama öfkemizi daha da artırıyor. Meslektaşımızın intiharın arefesinde savunma vermeye zorlandığı, SABİM şikayetinin tarihi, sayısı ve içeriği belgeli olarak elimizdedir. Alo 184 SABİM hattı derhal kapatılmalı.
     Yetkililerin Erdemin ölümüyle ilgili açıklamasına da tepki gösteren Kılınç, yapılan açıklamaları suçluluk telaşının bir delili olarak gördüklerini öne sürdü.
     Kılınç, hattın kapatılması için SABİMi arayarak protesto edeceklerini kaydetti.
    
     Muhabir: Hakan Furkan / Adem Yılmaz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Tabipler Odası Başkanı Kılınç: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER