Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahin:

Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahin: -Adıyamanın kalkınması için en önemli şey, sulu tarım alanlarının genişletilmesidir


ADIYAMAN (A.A) - Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Kemal Şahin, Adıyamanın kalkınması için en önemli şeyin sulu tarım alanlarının genişletilmesi olduğunu söyledi.
     Şahin, beraberinde ilçe ziraat odaları başkanları ve Adıyaman Damızlık Koyun Keçi yetiştiriciler Birliği yetkilileri ile Çelikhan Ziraat Odasını ziyaret etti.
     Şahin ziyarette, Adıyamanın kalkınmasının tek yolunun tarımdan geçtiğini belirtti. Sulu tarım alanlarının genişletilmesi ve tütünle ilgili sorunlara çözüm bulunması gerektiğini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
     Adıyaman ilimizin kalkınması için en önemli şey sulu tarım alanlarının genişletilmesidir. Çetintepe, Koçali barajları ile Çelikhan Çat Barajı tünelinin yapımının acilen başlatılması gerekiyor. Sulu tarım yapılan arazilerin artmasıyla birlikte Adıyamanlı çiftçi daha verimli hasat elde edecektir. Bu durum da Adıyamanın kalkınması demektir. Bir diğer önemli sorunumuz Çelikhan tütünü olarak da bilinen tütünün üretimine yasal zemin sağlama işidir. Ziraat odaları olarak biz bu işlerin takipçisiyiz.
     Çelikhan Ziraat odası Başkanı Abdurrahman Kaya da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ziraat odaları başkanlarına Çelikhan tütünü konusunda gösterdikleri ilgi ve alakadan dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mustafa Aloğlu
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Adıyaman Ziraat Odası Başkanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER