Adli emanetten uyuşturucu çalınması davasında karar

Adli emanetten uyuşturucu çalınması davasında karar -Diyarbakır Adliyesindeki adli emanetten uyuşturucu çaldıkları iddiasıyla aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 6 kişi, 10ar yıl hapis cezasına çarptırıldı


DİYARBAKIR (A.A) - Diyarbakır Adliyesindeki adli emanetten uyuşturucu çaldıkları iddiasıyla aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 6 kişi 10ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.
     Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen karar duruşmasına, tutuklu sanıklar Kasım Çelik, Şaban Göktaş, Bülent Barış, Mahmut Hakan Tals ve Mahmut Kar ile avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Aziz Çelik ise rahatsızlığı nedeniyle duruşmaya katılmadı.
     Sanık Mahmut Hakan Tals savunmasında, 13 yıllık memur olduğunu ve bugüne kadar herhangi bir suça karışmadığını belirterek, Telefon görüşmelerinde müdürün uzaklaştırılması konusunda görüşmeler yapıldığı belirtilmektedir. Böyle bir hususa ihtiyaç duysak, zaten müdürümüz zaman zaman görev yerinden ayrılmaktaydı, o zaman yapacağımızı yapardık. Suçsuzluluğumuzu hiçbir şekilde inandıramadık. 3,5 yıl tutuklu bulunduğum sürede ben ve ailem mağdur durumdayız. Beraat edeceğime inanıyorum, beraatimi ve tahliyemi talep ediyorum dedi.
     Sanık Mahmut Hakan Talsın avukatı Süleyman Bilgiç, yakın zamanda Diyarbakır Adliyesi adli emanetinden, basına da yansıyan başka bir uyuşturucu hırsızlığı yaşandığını belirterek, Buna ilişkin olarak Cumhuriyet Başsavcılığında gizlilik kararı bulunan bir dosya olduğunu öğrendik. Bu dosyanın celbini talep ediyoruz. İddianamede de, bu uyuşturucu adli emanetten bilinmeyen bir şekilde çıkmıştır denmektedir. Belki yeni dosyadaki uyuşturucu nasıl çalınmışsa dosyamızdaki uyuşturucu da aynı yolla çalınmış olabilir. Bu nedenle bu dosyanın celbini ve incelenmesini talep ediyoruz diye konuştu.
     Diğer sanık avukatları da müvekkillerinin suçsuz yere tutuklu olduklarını ileri sürerek, beraatlerine karar verilmesi gerektiğini savundu.
     Mahkeme heyeti, avukatların tevsi tahkikat ve süre taleplerini reddederek sanıkları, TCYnin 61. maddesi dikkate alınarak suçun işleniş biçimi, işleniş biçiminde kullanılan araç, işlendiği zaman ve yer, konusunun önem ve değeri, meydana gelen zarar ve tehlikenin ağırlığı, sanıkların kastının ağırlığı, amaç ve saikleri göz önüne alınarak eylemlerine uyan TCYnin 188/3 maddesi gereğince 10ar yıl hapis cezasına çarptırdı.
     Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Kenan Özpirinçcinin ise üzerine atılı suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeter, her türlü şüpheden uzak, hukuka uygun somut, kesin ve inandırıcı delil elde edilmediğinden, yüklenilen suçun sanık tarafından işlendiğinin sabit olmaması nedeniyle CMYnin 223/2 maddesi gereğince beraatine karar verdi.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber Adli emanetten uyuşturucu çalınması davasında karar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER