AESOB Başkanı Sevimçok:

AESOB Başkanı Sevimçok: -"Sobacılar Çarşısı Antalyanın bir cazibe ve kültür merkezidir, Çarşının yaşatılması gerekiyor"


ANTALYA (A.A) - Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, Sobacılar Çarşısının Antalyanın bir cazibe ve kültür merkezi olduğunu ve Çarşının yaşatılması gerektiğini söyledi.
     Antalya Demirciler ve Sobacılar Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Mustafa Kasapkara ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri, AESOB Başkanı Abdullah Sevimçoku makamında ziyaret etti.
     Ziyarette konuşan AESOB Başkanı Abdullah Sevimçok, Sobacılar Çarşısının Antalyanın bir cazibe ve kültür merkezi olduğunu ve Çarşının yaşatılması gerektiğini ifade etti. Sobacılar Çarşısının sonunun Ayakkabıcılar Çarşısına benzetilmemesi gerektiğini kaydeden Sevimçok, şöyle konuştu:
     "Bu çarşı, ürünlerin alınıp satıldığı değil, ürünlerin yapıldığı ve üretildiği bir çarşı olmalıdır. Bu tür yerlerde insan önemlidir, sanatkar önemlidir, para önemli değildir. Günümüzde artık bir zanaatkar neredeyse yok denecek kadar çok az yetişiyor. Bu yüzden Sobacılar Çarşısı içerisindeki esnaflarımıza destek çıkılması hatta onların bu sanatlarını devam ettirmeleri için de teşvik edilmeleri lazımdır. Bakınız Ayakkabıcılar Çarşısı şimdi çaputçular çarşısı oldu çıktı. Dönerciler Çarşısı deseniz telefoncular çarşısı olma yolunda, Balbeyi zaten sayamıyorum çünkü kendi kaderine terk edilmiş bir durumda."
     Antalya Demirciler ve Sobacılar Çarşısı Esnafları Derneği Başkanı Mustafa Kasapkara ise Sobacılar Çarşısında daha önce 40ın üzerinde esnaf varken, şu anda bu sayının 18e kadar düştüğünü söyledi.
     Dükkanlar için vakıflara yaklaşık olarak aylık bin lira kira ücreti ödediklerini, esnafın günlük kazancının ise 30 lira bile olmadığını anlatan Kasapkara, dükkan kiralarının düşürülmesini istediklerini bildirdi.
     Kasapkara, "Yüksek dükkan kiralarını esnafı canından bezdirdi ve her gün bir arkadaşımız daha baba yadigarı mesleğini bırakarak kepenk indirmek durumunda kalıyor. Anlaşılan birileri bizleri bu çarşıdan göndermek niyetinde" diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Leyla Ataman Koyuncuoğlu
<< Önceki Haber AESOB Başkanı Sevimçok: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER