AFADın yarışmaları sonuçlandı

AFADın yarışmaları sonuçlandı


ADANA (A.A) - Adana Fotoğraf Amatörleri Derneğinin (AFAD), 1990 yılından bu yana Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF) adına düzenlediği 18. Altın Kamera Fotoğraf Yarışması ve 13 Kare Fotoğraf Gösteri Yarışmasının sonuçlandığı bildirildi.
     AFADdan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmaya ülke genelindeki 44 fotoğraf derneğinden 179 fotoğrafçı katıldı. Birbiriyle uyumlu 3er fotoğraftan oluşan siyah beyaz, renkli ve deneysel bölümlerde toplam 294 fotoğraf değerlendirmeye alındı.
     Seçici kurulun yaptığı değerlendirmede, 3lü kombinasyonlardan oluşan 15 fotoğrafçının çalışması başarılı bulundu. Siyah beyaz baskı dalında Metin Diken, Fatih Yıldız, Turna Özkaplan, Barış Barlas ve Ebru Civan, renkli baskı dalında Nurullah Genç, Ali Arslan, Levent Kalkan, Serkan Saygılı ve Mete Yıldırım, deneysel dalda ise Ali Çiftçi, Kemal Kaya, Leyla Emektar, Zeynep Özcan ve Ayhan Maraşlı başarıya değer bulundu.
     Bu yıl ikincisi düzenlenen 13 Kare Fotoğraf Gösteri Yarışmasında ise birinci Galip Çetiner, ikinci Adem Karakaya ve üçüncülüğü ise Fahri Karaoğuz aldılar.
     Mansiyonlara Ali Rıza Demir, Abdulkadir Hayta ve Tarık Kara değer görülürken, Mehmet Baltacı Özel Ödülünü Mustafa Binol ve AFAD özel ödülünü ise Akın Acar aldı.
     Her iki yarışmanın ödül töreninin 8 Aralıkta AFADın Kasım Gülek Fotoğraf Sanat Galerisinde yapılacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber AFADın yarışmaları sonuçlandı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER