Afet riski altındaki yapılar

Afet riski altındaki yapılar


BİTLİS (A.A) - Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hakan Gür, belediye meclisi tarafından tespit edilen alanlarda yapılacak olan incelemeler sonucunda afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi için çalışma yapılacağını bildirdi.
     Gür, yaptığı açıklamada, Vanda meydana gelen depremin ardından 81 ilde afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi ile ilgili kanun çıkarıldığını belirtti.
     Kanun gereği valilik sınırları içerisinde il genel meclisi ve belediye meclisince ilan edilen kentsel dönüşüm, gelişim alanlarına ait haritalar koordinat bilgileri ve uygulama bilgilerinin bakanlığımıza gönderilmesi gerektiğini ifade eden Gür, şunları söyledi:
     Biz de bütün çalışmalarımızı bu konuya odaklayarak en kısa zamanda işlemleri bitirip bakanlığımıza göndereceğiz. Afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında 5393 sayılı Belediyeler Kanununda yapılan düzenlemeler sonucu, kamunun mülkiyetinde veya kullanımında olan yerlerde kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edilebilmesi ve uygulama yapılabilmesi için ilgili belediyenin talebi ve bakanlığımızın teklifi üzerine Bakanlar Kurulunun bu yönde karar olması şartı ile projeler uygulanabilirlik kapsamına girmektedir dedi.
    
     Muhabir: Yunus Okur
     Yayıncı: Yahya Öylek
<< Önceki Haber Afet riski altındaki yapılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER