Afgan polis adaylarının 2. dönem eğitim

Afgan polis adaylarının 2. dönem eğitim programı başladı


SİVAS (A.A) - Sivas Polis Meslek Yüksekokulunda, Afgan polis adayları için 2. dönem eğitim programı düzenlenen törenle başladı.
     Polis Meslek Yüksek Okulu Konferans Salonunda düzenlenen törende konuşan Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, Afganistan halkıyla Türk halkının öteden beri dost ve kardeş halklar olduğunu belirterek, Afganistanlı öğrencilerin eğitimine katkıda bulunmaktan memnun olduklarını dile getirdi.
     Polis teşkilatlarının bulundukları ülkede demokrasinin ve hukukun gelişmesinde, halkın emniyet ve huzurunun sağlanmasında son derece önemli görev üstlendiğini belirten Kemelek, Afganistanlı polis adaylarına başarılar dileyerek, şunları kaydetti:
     Biz ülke olarak Afganistanın mevcut barış ortamının arzu edilen düzeye ulaşmasını istemekteyiz. Güvenlik hizmetlerinde çalışan polis teşkilatının bu barış ortamının temininde büyük katkısı olacaktır. Buradaki hocalar sayesinde çağdaş polis teşkilatında ne tür eğitime, hizmete, araç gereç kullanımına ihtiyaç duyuluyorsa hepsini göreceklerine yürekten inanıyorum.
     Afganistan İçişleri Bakanlığı Temsilcisi Mashouq Ahmad Seellab ise Afgan öğrencilerin Sivasta gördükleri eğitim sayesinde Afgan halkına hizmet edeceklerini ve huzur getireceklerini belirterek, Türkiye Cumhuriyeti her zaman Afgan halkının yanında olmuştur ve desteklemiştir. Bu nedenle teşekkür ediyorum diye konuştu.
     Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi Başkanı Metin Varol ise uluslararası bir eğitim programı oluşturduklarını belirterek, temelde ilk olarak polislik mesleğinin becerilerini kazandırmayı amaçladıklarını ifade etti.
     Sivas Polis Meslek Yüksek Okul Müdürü Celal Bodur da 6 ay eğitim alan 500 polis adayından başarılı olanların orta kademe polis amiri olacağını ifade ederek, polis adaylarının en iyi şekilde eğitileceği konusunda kuşku duyulmaması gerektiğini kaydetti.
     Konuşmaların ardından Seellaba ve diğer katılımcılara plaket verildi.
    
     Muhabir: Merve Topuz
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Afgan polis adaylarının 2. dönem eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER