Afyonkarahisarda termal otele TÜV Rheinland sertifikası

Afyonkarahisarda termal otele TÜV Rheinland sertifikası -Oruçoğlu Termal Otele, Almanya merkezli uluslararası standart sertifikasyon ve denetim kuruluşu TÜV Rheinland tarafından akreditasyon sertifikası verildi -Oruçoğlu Termal O


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda faaliyet gösteren Oruçoğlu Termal Otele, Almanya merkezli uluslararası standart sertifikasyon ve denetim kuruluşu TÜV Rheinland tarafından akreditasyon sertifikası verildi.
     Otelin Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Oruç, otelde düzenlenen basın toplantısında, Almanyanın, bu ülkede yaklaşık 3 milyon Türk yaşadığından Afyonkarahisardaki termal oteller için önemli olduğunu bildirdi.
     Alman Medical Wellness Federasyonunun 1 milyon 200 bin üyesi bulunduğunu dile getiren Oruç, şöyle konuştu:
     Alman devleti, bizim Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) anlayışında çalıştığımız gibi bunu bir basamak daha ileri götürüp kişinin konaklama ve yol masraflarını da karşılıyor. İş bu noktada, bu akreditasyonu sağlamaktan geçiyor. Bu federasyon ile çalışmak, bu işin bir kanalı. Diğer taraftan Almanların anlayış ve kültürü bizden daha farklı. Akredite onlar için çok çok önemli. Biz de bu nedenle TÜV Rheinland ile akreditasyonumuzu gerçekleştirdik. Bundan sonra diğer adımlarımızı atmaya devam edeceğiz.
     Oruç, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak illerinin ihtiyacını karşılaması amacıyla Kütahyanın Altıntaş ilçesinde inşaatı tamamlanma aşamasına gelen Zafer Bölgesel Havalimanı hizmete girdikten sonra bölgede büyük değişimler yaşanacağına inandığını ifade ederek, Afyonkarahisardaki termal tesislerin öneminin iyice artacağını anlattı.
     TÜV Rheinland akreditasyonunun, Almanyadaki insanların Türklere güvenmesi anlamına geldiğine dikkati çeken Oruç, Zafer Bölgesel Havalimanı açılır açılmaz Afyonkarahisarın kaderi değişecek. Zaten yatırımcıları görüyoruz, ne yaptıklarını görüyoruz. Bu insanlar potansiyeli gördükleri için buraya geliyor dedi.
    
     -Afyonkarahisarı Avrupaya tanıtma hedefi-
    
     Alman Medical Wellness Federasyonu Başkanı Lutz Lungwitz da Afyonkarahisarda termal turizmi geliştirmeyi ve uluslararası ölçekte tanınmasını sağlamayı hedeflediklerini söyledi.
     Tanıtım çalışmalarına, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solakın öncülük ettiğini dile getiren Lungwitz, şunları kaydetti:
     Birçok otelden yöneticilerin katılımıyla geçen nisan ayında Termal Turizm Kongresi düzenlendi. Oruçoğlu ailesinin Prof. Dr. Solak ile çalışmasına baktığımda, termal turizmin gelişmesinde katkıları olduğunu düşünüyorum. Almanyadan gelmeden bu bölgenin gelişmiş olduğunu bilmiyorduk. Amacımız, Afyonkarahisarı, termal turizmin başkenti olarak Avrupaya tanıtmak. Türkiyede bu kadar çok termal tesis bulunmasına şaşırdım. Macaristan ile karşılaştırıldığında Türkiyede daha fazla termal otel bulunuyor. Hedeflerimizden biri de yurt dışında termal turizm ya da fizik tedaviden yararlanmak isteyenleri Afyonkarahisara getirmek. Alman Mecial Wellness Federasyonu, Almanyada sağlık turizminin markası. 8 yıldır faaliyet gösteriyor. Sağlık turizmine Almanyada büyük ilgi duyulmakta. Bu ilginin devam edeceğini düşünüyoruz.
     TÜV Rheinland Denetçisi Ayşe Dündarcan ise TÜV Rheinlandın bütün dünyada tanınan bir grup olduğunu belirterek, Alman grupların, termal turizmden yararlanmak amacıyla Afyonkarahisara geleceğine inandıklarını anlattı.
     Daha sonra, Dündarcan, TÜV Rheinland sertifikasını Oruça teslim etti.
    
     Muhabir: Ekip / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisarda termal otele TÜV Rheinland sertifikası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER