Afyonkarahisardaki patlama

Afyonkarahisardaki patlama -Patlamanın meydana geldiği askeri mühimmat deposu yakınındaki Ataköy Mahallesi ve Kışlacık köyü mevkilerinde, bomba imha uzmanlarınca dün başlatılan arama tarama çalışmaları sürdürülüyor -Köy sakinl


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisarda patlamanın meydana geldiği askeri mühimmat deposu yakınındaki Ataköy Mahallesi ve Kışlacık köyü mevkilerinde, bomba imha uzmanlarınca dün başlatılan arama tarama çalışmaları sürdürülüyor.
     Jandarma ekiplerince, dün patlamanın meydana geldiği bölge yakınında Ataköy Mahallesi ve Kışlacık köyünün girişlerinde oluşturulan kontrol noktaları bugün de devam etti, bu yerleşim yerlerine araçların girişi kontrollü olarak sağlanıyor. Ekipler, Ataköy ve Kışlacıka araçlarıyla giriş yapmak isteyenleri durdurarak, kimlik kontrolü yapıp sadece evleri burada olanların geçişlerine izin veriyor.
     Yetkililer, dün vatandaşların evlerinden dışarı çıkmamasının istendiği Ataköy Mahallesi ve Kışlacık köyündeki vatandaşlar, bugün evlerinden dışarı çıktı.
     Önceki günlerde söz konusu iki yerleşim birimiyle buralara ulaşımın sağlandığı yollar, mühimmat parçalarından temizlenmişti. Ancak köy ve mahalleye yakın arazilerde daha önce yapılan arama tarama çalışmaları bugünde devam ediyor.
     Ekiplerin çalışmaları tamamlandığında, alınan güvenlik önlemleri sona erdirilecek.
     Kışlacık köyü sakinlerinden Hatice Oğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamanın ardından çevreye çok sayıda mühimmat saçıldığını ve uzman ekiplerin bunların bir çoğunu topladığını bildirdi.
     Patlamadan köylüler kadar hayvanlarının da çok etkilendiğini belirten Oğuz, görevlilerin köye gelerek hasar tespiti yaptığını, jandarma ekiplerinin de el ilanları dağıtıp askeri mühimmatlarla ilgili kendilerini uyardığını dile getirdi.
     Patlama nedeniyle köyümüzdeki evlerin çoğunun camları kırıldı ve önemli hasarlar oluştu diyen Oğuz, şunları kaydetti:
     Ancak bunlar önemli değil. 25 askerimizin şehit olmasına çok üzüldük. Keşke binalar çökseydi, canlar gitmeseydi. Cami hoparlörü ve jandarma araçlarından, araziye bombaların düştüğünü ve bulanların haber vermesi gerektiği ilan edildi. Sadece asfalt yolları kullanmamız ve çocuklarımızı araziye bırakmamamız istendi.
     Bu arada, patlamanın yaşandığı Şehit Uzman Çavuş Mete Saraç Kışlasında dün iş makineleriyle başlatılan ve akşam ara verilen çalışmalar sürüyor. Bu sabah iş makineleri ve olay yeri inceleme ekipleri enkaz alanında çalışırken, bomba uzmanı ekipleri de arazi tarama faaliyetlerini yürütüyor.
     Öte yandan, cephanelikte meydana gelen patlama sırasında tamamen kullanılamaz hale gelen ve parçalandığı görülen bir askeri kamyon, çekici aracılığıyla olay yerinden kışla içine taşındı.
    
     Muhabir: Serdar Yılmaz / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisardaki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER