Afyonkarahisardan kısa kısa

Afyonkarahisardan kısa kısa -AKÜden Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik programları bilgilendirmesi


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığına bağlı olarak yürütülen Hayatboyu Öğrenme Programları ve Gençlik Programı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.
     AKÜ Uluslararası İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezinden Uzman Fadime Okay, tarafından gerçekleştirilen toplantıya AKÜ öğrencileri ve öğretim elemanları katıldı.
     Hareketlilik programları, Hayatboyu Öğrenme Programları kapsamındaki Leonardo Da Vinci ve Grundtvig programlarıyla ilgili bilgi veren Okay, şunları kaydetti:
     Leonardo Da Vincinin mesleki eğitimi, Grundtvigin ise yetişkin eğitimini kapsıyor. Leonardo Da Vinci, ABye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır. Bu programa mesleki eğitime yönelik olmak kaydıyla tüzel kişilikler başvurabilirler. Meslek lisesi öğrencileri, çıraklar, yeni mezunlar, çalışanlar, işsizler, yani eğitimini tamamlamış mezunlar, bu programdan proje kapsamında faydalanabilirler. Bu programların yürütülebilmesi için ortaklara ihtiyaç vardır. Bu programa katılan ülkeler arasında AB ülkelerinin yanı sıra İzlanda, Norveç, Liechtenstein aday ülkeler, Hırvatistan, Türkiye ve İsviçre de yeni dahil oldu. Leonardo Da Vinci faaliyetleri hareketlilik, ortaklık projeleri, yenilik transferi ve hazırlık ziyaretleri ve irtibat seminerlerini kapsamaktadır.
    
     -AKÜde dans kursu düzenlenecek
    
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından dans kursları düzenleneceği bildirildi.
     AKÜden yapılan açıklamada, Şuhut yolu üzerinde bulunan Ahmet Karahisari Kampusündeki Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Spor Tesislerinde düzenlenecek dans kurslarının, 1-28 Aralıkta haftada bir gün verileceği bildirildi.
     Kurslar için kayıtların 15-29 Kasımda yapılacağı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Kurslara, AKÜ öğrencileri ve personelinin yanı sıra Afyonkarahisar halkı da katılabilir. Kurs kayıtları her dönem ayrı yapılabileceği gibi, daha sonraki kurs dönemleri için de önceden kayıt yaptırılabilecek. Ayrıca talep durumuna göre özel derslerde verilebilecektir. Kurslarla ilgili detaylı bilgiye AKÜnün www.aku.edu.tr adlı internet adresinden ulaşılabilir.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan - Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisardan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER