Afyonkarahisar Basın

Afyonkarahisar Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Gölbaşı: Afyonkarahisarın ekonomik-sosyal gelişim ve potansiyeline ilişkin gerçekçi bir algının oluşması sürecine katkıda bulunan etkin bir kurum olacağız


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Basın-Yayın ve Enformasyon Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, Afyonkarahisarda güçlü ve özgür basın ortamının sağlanmasına, kamuoyunda Afyonkarahisarın ekonomik-sosyal gelişim ve potansiyeline ilişkin gerçekçi bir algının oluşması sürecine katkıda bulunan etkin bir kurum olacağız dedi.
     Gölbaşı, Afyonkarahisarda bir otelde düzenlediği tanışma toplantısında, 7 Haziran 1920de kurulan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün (BYEGM) 92. kuruluş yıl dönümünün çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydetti.
     BYEGMnin, ulusal ve uluslararası medyayı yakından izleyip karar alma süreçlerini zamanında ve doğru bilgilerle aydınlattığını anlatan Gölbaşı, şöyle konuştu:
     BYEGM, basının gelişimine, ülkemizin tanıtımına katkıda bulunan ve bunlara ilişkin iletişim stratejilerini oluşturan referans kurum olarak kabul görmektedir. Yerel ve bölgesel medya buluşmaları gerçekleştiriyor. Daha önce yerel medya eğitim semineri adıyla düzenlenen ve son dönemde Yerel ve Bölgesel Medya Buluşmalarına dönüştürülen etkinliklerde haber, fotoğraf, sayfa düzeni, röportaj teknikleri gibi mesleki bilgileri artırıcı konuların yanında, medya alanındaki mevzuat, yerel medyanın sorunları ve çözüm önerileri işleniyor. Yılda iki kere yurdun çeşitli yerlerinde yapılan bu etkinlikler, en son geçtiğimiz ay Çorumda düzenlendi.
     Gölbaşı, BYEGM ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğünün ortak girişimleriyle ağaçlandırma çalışması yapıldığını ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınçın da 81 ile 81 fidan bağışı yaptığını bildirdi.
    
     -Türkiyenin yurt dışında doğru ve zamanında tanıtımı için önemli adımlar atıldı-
    
     Gölbaşı, BYEGMnin, enformasyon hizmetleri kapsamında, Türkiyede görev yapan yabancı medya mensuplarının mesleki çalışmalarına da yardımcı olduğunu vurgulayan, şöyle devam etti:
     Ülkemizde yabancı basın-yayın mensuplarının sayısında özellikle son yıllarda önemli artış gözleniyor. Türkiyede faaliyet gösteren mevcut yerleşik yabancı basın mensubu 2000li yıllarda 30-40 iken, 2011 yılında bu rakam 327 oldu. Kendi imkanları ile gelen ve ağırlanan basın mensubu sayısı ise 1366ya ulaştı. Genel Müdürlük, yurt içi ve yurt dışında uluslararası kuruluşlar kardeş ve dost ülkelerdeki kurum ve kuruluşlarla işbirliği halinde medya ile ilgili konferanslar, toplantılar, seminerler düzenliyor. 2011 yılında çıkarılan Bakanlar Kurulu kararıyla yurt dışı basın müşavirliklerimizin sayısı artırıldı. Daha öncekilere ek olarak Saraybosna, Sofya, Brezilya, Pekin, Cakarta, Kuala Lumpur, Pretoria, Lahey, Madrid, Stockholm, Trablus, Abuja, Varşova, Şam, Yeni Delhi, Bişkekte basın müşavirliği, Ciddede ise Basın Ataşeliği kuruldu. Böylece ülkemizin yurt dışında doğru ve zamanında tanıtımı konusunda çok önemli bir adım daha atılmış oldu.
    
     -Gerçekçi bir algının oluşması sürecine katkıda bulunacağız-
    
     Gölbaşı, Bakanlar Kurulu kararıyla içinde Afyonkarahisarın da yer aldığı 10 ilde daha Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü kurulduğunu belirterek, şunları söyledi:
     Bu kararla ülke genelinde 7 olan Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü sayısı 17 çıkarıldı. Kurulması kararlaştırılan Basın-Yayın ve Enformasyon Afyonkarahisar İl Müdürlüğü, 25 Nisanda faaliyetine başladı. Afyonkarahisarda faaliyetlerini sürdüren basın-yayın organı ve mensuplarıyla münasebetleri düzenlemek, ilimiz medyasını yakından izleyerek kamuoyunu ve ilgili makamları zamanında ve doğru bilgilerle aydınlatmak, yerel basının güçlendirilmesine, basın mensuplarının mesleki gelişimine, ilimizin tanıtımına katkıda bulunmak yanı sıra Genel Müdürlükçe yürütülen enformasyon politikalarına destekleyici hizmetler sunuyor. Afyonkarahisarda güçlü ve özgür basın ortamının sağlanmasına, kamuoyunda Afyonkarahisarın ekonomik-sosyal gelişim ve potansiyeline ilişkin gerçekçi bir algının oluşması sürecine katkıda bulunan etkin bir kurum olacağız.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Basın Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER