Afyonkarahisar Belediyesinde muhtarlarla toplantı

Afyonkarahisar Belediyesinde muhtarlarla toplantı -Belediye Başkanı Çoban: Geride bıraktığımız 4 yılda hem borçlanmadık hem de İller Bankasına 31,5 milyon lira borç ödedik


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, son 4 yılda hem borçlanmadık hem de İller Bankasına 31,5 milyon lira borç ödediklerini bildirdi.
     Çoban, mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda, uyum ve el birliği içinde hizmetleri yapmaya devam ettiklerini söyledi.
     Mevcut mali tablo ve gelecek ümitlerinin, hiçbir dönemde yaşanmadığını savunan Çoban, şöyle devam etti:
     Belediyemiz iyi yolda. Bu duruma gelmemizdeki en büyük etken, Başbakanımızın ülkeyi iyi idare etmesidir. Başbakanımız ülkeyi iyi idare etmese gelirlerimiz düşer. Kriz, enflasyon, devalüasyon olsa devletimiz vergi toplayamaz, millet borcunu ödeyemez. Belediye, Valilik ve İl Özel İdarelerine para gelmez. Valimiz, milletvekillerimiz, İl Genel Meclisi Başkanımız, siyasilerimiz, sivil toplum örgütlerimizle uyum içindeyiz. Hizmetlerimiz katlanarak ilerliyor.
    
     -Geçen yıl 60 milyon lira değerinde yatırım yapıldı-
    
     Çoban, milyonlarca lira yatırım yapmalarına rağmen borçlanmadıklarını, aksine önceki dönemlerden devralınan borçları ödediklerini anlattı.
     Afyonkarahisar Belediyesinin 2004 yılında 2 milyon lira, 2005te 5 milyon lira, 2006da 10 milyon lira, 2007de 9 milyon lira yatırım yaptığını, 2008de yatırım miktarının birden bire iki katına çıkarak 18 milyon liraya yükseldiğini dile getiren Çoban, şunları kaydetti:
     Merak ettik, Bu yatırım miktarı birden bire nasıl 18 milyon liraya ulaşmış- dedik. Baktık ki, 18 milyon liranın 5,5 milyon lirasına İller Bankasından alınan borçla kanalizasyon hattı döşenmiş. Ödemesi ise 2009da başlamış. Bunun yanı sıra otobüs hatları 10 yıllığına kiraya verilmiş ve 5,5 milyon lira peşin para alınmış. Böylelikle yatırım bedeli 18 milyon liraya ulaşmış.
     Göreve geldiğimiz yıl olan 2009da 11 milyon lira yatırım yaptık. 2010da rekor kırarak 26 milyon lira, 2011de yeni bir rekora imza atarak 57 milyon lira, geçen yıl ise tam 60 milyon lira yatırım yaptık. Bu yatırımları İller Bankasına ya da piyasaya borç yapmadan, tamamen öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Geride bıraktığımız 4 yılda hem borçlanmadık hem de İller Bankasına 31,5 milyon lira borç ödedik.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Belediyesinde muhtarlarla toplantı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER