Afyonkarahisar Genel Meclis Üyesi Yılmaz:

Afyonkarahisar Genel Meclis Üyesi Yılmaz: -Avustralya Hükümeti, Çanakkale Savaşında esir düştükten sonra Afyonkarahisara getirilen Anzak askerlerinin kaldıkları yerlerin görülebilmesi için bir gezi programı hazırlandı


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Genel Meclisi Üyesi Ünal Yılmaz, Avustralya Hükümetinin Çanakkale Savaşında esir düştükten sonra Afyonkarahisara getirilen Anzak askerlerinin kaldıkları yerlerin görülebilmesi için bir gezi programı hazırlandığını söyledi.
     Yılmaz, İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarın son zamanlarda yapılan yatırımlarla turizm alanında güzel bir potansiyel yakaladığını kaydetti.
     Kentteki turizm alternatiflerinin keşfedilmesi gerektiğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
     İl Genel Meclisinin, bu konuda daha fazla katkıda bulunması gerekiyor. Afyonkarahisar ile Çanakkalede, tarih alanında önemli başarılar kazanıldı. Ancak, Afyonkarahisar tarih turizminden, Çanakkale kadar pay alamıyor. Çanakkale Savaşında yer alan Anzaklar, savaş sonrasında bu kente gitmesiyle, orada turizm potansiyeli oluştu. Savaşta esir olan 200 kadar Anzak askeri de 3.5 yıl, Afyonkarahisardaki Taş Han ile Köle Hanında tutuldu. Avustralya Hükümeti, Çanakkale Savaşında esir düştükten sonra Afyonkarahisara getirilen Anzak askerlerinin kaldıkları yerlerin görülebilmesi için bir gezi programı hazırlandı. Bu projenin paydaşı olursak Afyonkarahisar bu alanda güzel bir potansiyel yakalayacak. 5 yıldızlı otellerimize de güzel bir kaynak olur.
    
     Muhabir: Ali Kemal Akan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Genel Meclis Üyesi Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER