Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl

Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Arap: Çiftçilerimizin doğal afetlerden sonra meydana gelen zararlarını karşılayabilmeleri için tarım sigortası yaptırmaları menfaatleri icabıdır


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hüseyin Arap, üretim yapan çiftçilerin doğal afetlerden sonra meydana gelen zararlarını karşılayabilmeleri için tarım sigortası yaptırmalarının menfaatleri icabı olduğunu bildirdi.
     Arap, yaptığı yazılı açıklamada, ülke genelinde olduğu gibi ilimizde de son yıllarda don, dolu, sel gibi doğal olaylarda artış yaşandığını belirtti.
     Doğal olayların sebep olduğu zararların karşılanabilmesi için tarım sigortası yaptırmanın çok önemli olduğunu vurgulayan Arap, şunları kaydetti:
     Devlet destekli tarım sigortaları ülkemiz tarımı açısından önem taşıyor. Tarım Sigortaları kanunuyla tarım sektörünü tehdit eden riskler teminat altına alınmıştır. Örnek verecek olursak ilimizde üretimi yapılan 1 dekar buğday, arpa, ayçiçeği ve şekerpancarı ürünleri için çiftçinin ödeyeceği sigorta bedeli sadece 5 liradan ibarettir. 1 dekar patates için ise 13 lira sigorta bedeli ödeyecek üstelik bu sigorta bedelinin yüzde 25lik kısmını peşin geri kalan yüzde 75lik kısmını ise hasattan sonra ödeyeceklerdir. Ayrıca çiftçilerimiz TARSİMden ve il ve ilçe müdürlüklerimizden ayrıntılı bilgi alabilirler.
    
     Muhabir: Burak Aydın / Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER