Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Yemenici:

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Yemenici: -112 Komuta Kontrol Merkezine günlük 3 bin çağrı geliyor. Bunların 2 bin 500ü gereksiz aramalar


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Necip Yemenici, 112 Komuta Kontrol Merkezine günlük 3 bin çağrı geldiğini, bunların 2 bin 500ünün gereksiz aramalar olduğunu bildirdi.
     Yemenici, yaptığı yazılı açıklamada, 2013 yılının başlamasıyla birlikte Afyonkarahisar 112de de çalışmaların hız kazandığını belirtti.
     Yeni araçlar ve yeni yapılan istasyonlarla Afyonkarahisar 112 hizmetlerinin hizmet verdiği kişi sayısı bazında da bir çok ilden oldukça iyi duruma geldiğini ifade eden Yemenici, şunları kaydetti:
     Afyonkarahisar 112 il genelinde 29 farklı noktada 112 Acil Sağlık Hizmetleri (ASH) İstasyonu 405 personel ile 7 gün 24 saat fedakarca hizmet vermekte ve Komuta Kontrol Merkezi (KKM) tarafından günlük ortalama 150 vakaya müdahale etmektedir. 112ye günlük 3 bin çağrı gelmektedir. Bunların ne yazık ki 2 bin 500ü gereksiz aramalardır. Bir başka ASH İstasyonumuz ise Uydukentteki Devlet Hastanesinde konuşlandırıldı. Daha sonra ki planlamamızda ise emniyet müdürlüğü arkasında, Şuhut yolu civarında birer ASH İstasyon yapımı var.
     2013 yılında mevcut ambulanslara ilave olarak bir yoğun bakım ambulansı, 3 standart ambulans geldiğini bildiren Yemenici, 2 kar paletli ambulansın Afyonkarahisara tahsisinin yapıldığını yakında bunların da geleceğini kaydetti.
     İl Özel İdaresi imkanlarıyla da 2 ambulans alımı daha yapılacağını belirten Yemenici, şöyle devam etti:
     Böylece Türkiye genelinde 26 bin kişiye bir ambulans düşerken ilimize bu sayı 10 bin kişiye bir ambulans oranına ulaşmış olacak. Ayrıca ilimize UMKE için bir tane de 4x4 arazi aracı tahsis edilmiş olup UMKE araç sayısı da 2 oldu. Böylece olağan dışı durumlarda ekiplerimizin daha hızlı hareket edebilmesi sağlanmış oluyor.
    
     Muhabir: Mustafa Güngör
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürü Yemenici: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER