Afyonkarahisar termal turizm işletmecileri iftarda buluştu

Afyonkarahisar termal turizm işletmecileri iftarda buluştu -Afyonkarahisar Valisi Balkanlıoğlu: Mevcut pastayı paylaşmak yerine bizim pastayı büyütmeye ihtiyacımız var. Bu anlamda piyasanın oluşması çok önemli


AFYONKARAHİSAR (A.A) - Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Afyonkarahisardaki termal otellerini yurt içi ve yurt dışında çok iyi tanıtılması gerektiğini, otellerin bunu birlik ve beraberlikle yürütmesinin daha uygun olduğunu belirterek, Mevcut pastayı paylaşmak yerine bizim pastayı büyütmeye ihtiyacımız var. Bu anlamda piyasanın oluşması çok önemli dedi.
     Balkanlıoğlu, kentteki termal turizm işletmecilerine yönelik bir otelde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Afyonkarahisarın termalın başkenti olduğunu, şifalı suların antik çağlardan beri bilindiğini söyledi.
     Afyonkarahisarın termal turizm konusunda özellikle son yıllarda güzel bir atılım yaptığını, kaliteli tesislerin açıldığını belirten Balkanlıoğlu, tanıtımın önemine dikkati çekerek Afyonkarahisar, termal otellerini Türkiyeye ve dünyaya çok iyi tanıtmalı. Her otelin bireysel anlamda tanıtım yapmaktansa, birlik ve beraberlik içinde bu işi göğüslemesi daha uygun olur. Mevcut pastayı paylaşmak yerine bizim pastayı büyütmeye ihtiyacımız var. Bu anlamda piyasanın oluşması çok önemli dedi.
     Ulaşım ve altyapı tamamlandıktan sonra, ortaya konacak çabanın önemine değinen Balkanlıoğlu, özellikle Türk Cumhuriyetlerinde yaşayanların, termal alışkanlığın bulunduğunu, bu kişiler için Türkiyenin daha cazip olacağını, ayrıca Arap ve İslam dünyasının da bu bölgeye dikkatinin çekilmesi gerektiğini vurguladı.
    
     -Yeni açılacak oteller belli bir standardı yakalamak zorunda-
    
     Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak da, kentte faaliyette bulunan ve yeni açılacak otellerin belli bir standardı yakalayarak, sürdürebilirliğini sağlamalarının başarıyı getireceğini söyledi.
     Eylül ayında faaliyete girecek 220 yatak kapasiteli Acil Yardım, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinin bölge için önemli olduğunu, termal oteller için de şemsiye rolünü yürüteceğini söyleyen Prof. Dr. Solak, Sağlık Bakanlığının çıkarmakta olduğu yeni yönetmelik ve yönergeler var. Oteller, hazırlıklarını normal bir otel olarak değil, termal otel için öngörülen niteliklerde yerine getirmek zorunda. Bakanlığımızın yönergeleri kapsamında otellerle protokol imzalayıp destek sağlayacağız dedi.
     Prof. Dr. Solak, AKÜ bünyesinde Turizm Fakültesi kurulması projesinin Bakanlar Kurulunda olduğunu, fakültenin bölgedeki otellere nitelikli, dil bilen, eğitilmiş eleman desteği sağlayacağınıda sözlerine ekledi.
     İftara, İhsaniye Kaymakamı Ömer Faruk İlhan, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü İsmail Türkmenli, İl Kültür ve Turizm Müdürü Lokman Derya Solmaz, Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın diğer kurumların yöneticileri ve termal otel işletmecileri katıldı.
     Muhabir: Mustafa Güngör / Serdar Yılmaz
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Afyonkarahisar termal turizm işletmecileri iftarda buluştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER