Ağrıda öğrencilere TÜBİTAK dergileri dağıtıldı

Ağrıda öğrencilere TÜBİTAK dergileri dağıtıldı


AĞRI (A.A) - Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü tarafından öğrencilere Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) dergileri dağıtıldı.
     Ağrı Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Mehmet Selim Ulutaş, Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak ile okulları ziyaret etti.
     Bilim ve Teknoloji Haftası dolayısıyla Ağrıdaki 4 okulda öğrencilere TÜBİTAK tarafından aylık olarak yayımlanan Bilim Çocuk ve Bilim Teknik dergilerini dağıttıklarını anlatan Ulutaş, 8-14 Mart arası Bilim ve Teknoloji Haftası. Biz de bu haftanın önemini vurgulamak, öğrencilere bilim ve teknolojiyi bir nebze sevdirmek anlamında bakanlığımızın yayınladığı Bilim Çocuk dergilerinden dağıttık dedi.
     Bu tür çalışmalara devam edeceklerini belirten Ulutaş, İbrahim Çeçen Üniversitesi ile Bilim Merkezi kurma çalışması başlattık. Şayet onu da hayata geçirirsek Ağrıda böyle bilimsel deneylerin ve buluşların yapılabileceği bir ortama kavuşmuş olacağız. Bu çalışmayla Ağrıdan da bilim adamlarının yetişmesine vesile olacağız diye konuştu.
     Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak da yapılan çalışmayla öğrencilerde bilim, teknoloji bilinci oluşturmayı amaçladıklarını ifade etti.
    
     Muhabir: Cemil Karip / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Zekeriya Kaya
<< Önceki Haber Ağrıda öğrencilere TÜBİTAK dergileri dağıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER