Ağrı Milli Eğitim Müdürü Başaktan velilere

Ağrı Milli Eğitim Müdürü Başaktan velilere uyarı


AĞRI (A.A) - Ağrı Milli Eğitim Müdürü Fatih Başak, velileri karnesi kötü olan çocuklara ılımlı yaklaşmaları konusunda uyardı.
     Başak, yaptığı yazılı açıklamada, öğrencilere verilen karnenin yalnızca öğrenciye ait olmadığını, sonuçların öğrenci, aile ve okul üçgeninde ele alınması ve yorumlanması gerektiğini belirtti. Eğitimin ailede başladığını vurgulayan Başak, şunları kaydetti:
     Karnedeki notların bir dönemin sonucu olduğunu unutmayın ve eğer bir başarısızlık olduğunu düşünüyorsanız, çocuğunuzu eleştirmeden ikinci dönem alınması gereken önlemleri birlikte değerlendirin. Karnedeki notların sorumluluğunu yalnız çocuğunuza ait olmadığını unutmayın. Zira dönem içerisinde gerekli desteği ve önlemleri alıp almadığınızı düşünerek payınızın olup olmadığını düşünün. Karnede eğer zayıf notlar varsa çocuklarınıza kesinlikle aşağılayıcı, suçlayıcı ve küçük düşürücü ifadeler kullanmayın.
     Velilerin, çocukları değerlendirirken kendi beklentilerine göre değil de çocuğun ilgi, yetenek ve kapasitesine göre değerlendirmeleri gerektiğini bildirdi.
    
     Muhabir: Fatma Güven / Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ağrı Milli Eğitim Müdürü Başaktan velilere Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER