AGÜden Mimarlık Buluşmaları etkinliği

AGÜden Mimarlık Buluşmaları etkinliği


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Mimarlık Fakültesi, AGÜ Mimarlık Buluşmaları etkinliği düzenleyecek.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, AGÜde, ulusal ve uluslararası deneyimleri ve yayınları ile alanında isim yapmış akademik kadrosu ve kurumsal bağlantılarıyla uygulama ağırlıklı ve yurt dışı staj olanakları sunan bir eğitim programı gerçekleştirecek.
     AGÜ Mimarlık Fakültesi, Mimarlık, Şehir ve Bölge Planlama, İç Mimarlık ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden oluşacak.
     Öncelikle Mimarlık ve Şehir ve Bölge Planlama bölümleri ile lisans eğitimine başlayacak olan fakülte, yüksek lisans eğitimine ise Mimarlık-Şehircilik bölümlerinden başlayacak.
     Sempozyum, konferans, çalıştay, sergi gibi bilimsel ve kültürel etkinlikler düzenlenmeyi de amaçlayan fakülte, etkinliklerine bu ay başlayacak.
     AGÜ Mimarlık Buluşmaları adı altında gerçekleştirilecek etkinliklerin ilk faaliyeti, 15 Mayıs Salı günü saat 13.00de, Gürsoy Grupdan yüksek mimar Nilgün Olgunun Kayseri Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda vereceği Sinan Eserlerinde Şantiyecilik konulu konferansla başlayacak.
     Buluşmalarda, 29 Mayıs Salı günü de aynı yerde, Promim Mimarlıktan mimar restoratör Tevfik Dalkılıç, inşaat mühendisi Osman Tümerdem, mimar Zeynep Uysalın katılımıyla İstanbul Salt Galata Restorasyon Uygulamaları konulu konferans düzenlenecek.
     (MUS-İÇR)
<< Önceki Haber AGÜden Mimarlık Buluşmaları etkinliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER