AGÜden Amerikan üniversitelerine ziyaret

AGÜden Amerikan üniversitelerine ziyaret


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi Hayat Boyu Öğrenme Merkezi (HAYMER), Amerikan Sürekli Eğitim Sistemini yerinde incelemek için Newyork üniversitelerini ziyaret etti.
     AGÜden yapılan yazılı açıklamaya göre, HAYMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Öz, AGÜ Genel Sekreteri Melih Rüştü Çalıkoğlu ve Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Çizmeciden oluşan heyet, SUNY Stony Brook Üniversitesi, Newyork Üniversitesi, Newyork Şehir Üniversitesi ve Colombia Üniversitelerinin Sürekli Eğitim alanında faaliyet gösteren birimlerine çalışma ziyaretinde bulundu.
     AGÜ heyetinin, bir yandan gelişmiş ülkelerdeki eğitim-öğretim ve idari faaliyetlerini, ilgili birimlerini yerinde incelemek, yetkililerle bilgi alışverişi yapmak, diğer yandan da uluslararası ortaklıklar kurulmasına zemin oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği ziyaretin oldukça verimli geçtiği belirtildi.
     Ziyaretleri sırasında çok sayıda Amerikalı yetkili ile görüşen AGÜ heyeti, ziyaret edilen üniversitelerin ve sürekli eğitim merkezlerinin işleyişi hakkında bilgi edindi.
     Heyet, özel olarak davet edildikleri internet üzerinden canlı olarak düzenlenen bir uzaktan eğitim seansına da katıldı.
     Çalışma ziyaretleri sonucunda yapılan en önemli gözlem Amerikan üniversitelerinin Türkiye ile birlikte iş yapma ve ortaklık geliştirme konusundaki istekleri oldu.
     Yapılan ziyaretler kapsamında 4 üniversite ve 5 kampüste yapılan 8 toplantıda toplam 32 yetkili ile görüş alışverişinde bulunuldu.
     AGÜ heyeti üniversite ziyaretlerinin yanı sıra Türkiye başkonsolos yardımcısı Ayten Elere de nezaket ziyaretinde bulundu.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AGÜden Amerikan üniversitelerine ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER