AGÜnün seminerleri devam ediyor

AGÜnün seminerleri devam ediyor


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörlüğünün seminerleri devam ediyor.
     Rektörlükte gerçekleşen seminerin bu haftaki konuğu Ohio State Üniversitesi Nükleer Mühendisliği Öğretim Üyesi Dr. Günyaz Ablay oldu.
     Dr. Ablay, Nükleer Enerji Santrallerinde Dayanıklı Kontrol ve Hata Denetimi için Kayan Kipli Yaklaşımlar konulu seminer verdi.
     Seminerde, nükleer reaktörlerin kontrol sistemlerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirten Ablay, bu sayede nükleer sistemlerin performansını artırmayı ve oluşabilecek hataları en aza indirmeyi hedeflediklerini söyledi.
     Çernobil ve Japonyada tsunami sonrası oluşan nükleer felaketlere değinen Ablay, her iki nükleer santralin sisteminin eski olduğunu belirtti.
     Günümüzde inşa edilen nükleer santrallerin son derece güvenilir olduğunu vurgulayan Ablay, 2018 yılında tamamlanması beklenen Mersin Akkuyu Nükleer Santralinde son teknoloji kullanılacağını kaydetti.
     Geleceğin enerji kaynağının nükleer olduğunun altını çizen Ablay, 7 gram uranyumun 417 kilogram petrol, yaklaşık 900 kilogram kömüre denk gelen enerji ürettiğini dile getirdi.
     Ablay, gelişen bir ülke olarak Türkiyenin artan enerji talebini karşılamak için nükleer santrallere ihtiyacı olduğunu da ifade etti.
     AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan, katılımından dolayı Ablaya teşekkür belgesi verdi.
    
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber AGÜnün seminerleri devam ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER