AGÜ, Amerikadan akademisyen transfer edecek

AGÜ, Amerikadan akademisyen transfer edecek -Üniversite yönetimi, Amerikadan akademisyen transfer etmek için Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu ile görüştü


KAYSERİ (A.A) - Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) yönetimi, Amerikadan akademisyen transfer etmek için Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçu ile görüştü.
     AGÜden yapılan açıklamaya göre, Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan başkanlığındaki, idari birimlerin yöneticilerinden ve akademisyenlerden oluşan AGÜ heyeti, Los Angeles Başkonsolosu Aydın Topçuyu ziyaret etti.
     Başkonsolos Topçudan, ABDde çeşitli üniversitelerdeki Türk akademisyenler hakkında bilgi alan AGÜ heyeti, akademisyenlere ulaşılması konusunda destek istedi.
     Ziyarette konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. İrfan Alan, ABDdeki başarılı akademisyenlerle görüşmek istediklerini belirterek, onlara ulaşabilmek için konsolosluktan destek istedi.
     Akademik kadroya büyük önem verdiklerini belirten Alan, eğitim ve öğretim alanında uzman ve başarılı akademik kadro ile başlamayı hedeflediklerini ifade etti.
     Başkonsolos Aydın Topçu ise gerek konsolosluk, gerekse münferit olarak Abdullah Gül Üniversitesine destek vermeye hazır olduklarını belirtti.
     ABDdeki akademisyenlere ulaşma konusunda ellerinden gelen yardımı sağlayacaklarını ifade eden Topçu, New York Türk Amerikan Konseyi, Los Angeles Türk Amerikan Birliği ve Pitssburg Türk Amerikan Birliğinin de akademisyenlere ulaşma konusunda destek olacağını kaydetti.
     Türk Amerikan Konsey ve Birliklerine ulaşma konusunda da yardımcı olabileceklerini belirten Topçu, Chicago, New York, Boston, Houston, Los Angelestaki konsolosluklarla da irtibata geçilmesinin faydalı olacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Musa Özyürek
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber AGÜ, Amerikadan akademisyen transfer edecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER