Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -TÜ öğretim görevlisi Prof. Dr. Günşen: -Ahilik, devlet kuran köklü bir kuruluştur


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Günşen, Ahilik, devlet kuran köklü bir kuruluştur dedi.
     Ahilik Haftası dolayısıyla Mesleki Eğitim Merkezinde düzenlenen panelde konuşan Günşen, Ahiliğin doğruluk ve dürüstlüğü esas alan bir esnaf örgütü olduğunu söyledi.
     Ahilik geleneğinin 3 bin yıllık tarihi geçmişe dayandığını belirten Günşen, Ahilik, devlet kuran köklü bir kuruluştur. Ahilik ile bu coğrafya güçlü bir medeniyet yaşamıştır. Vatanımız kuru bir toprak parçasından ibaret değildir. Bunun kanıtını da Ahilik geleneğinde görüyoruz. Köklü tarihe sahip esnaf geleneği şu anda Anadolunun bir çok yerinde yaşatılmakta. Ahilik, Horosandan gelen Ahi Evran ile Anadoluda yayılmış ve süregelmiştir. Ahi Evran, ömrünü bu milletin bekası için harcamış bir Alperendir diye konuştu.
     Çıraklık eğitim merkezleri, Türk Standartlar Enstitüsü ve Emekli Sandığının, Ahilik geleneğinin bugünkü örnekleri olduğunu ifade eden Günşen, Kırşehir, Çankırı, Manisa, Kütahya ve Gaziantepte geleneğin sürdürüldüğünü kaydetti.
     Panelde, Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Erman Yaman ve Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Muharrem Çolak da Ahilik geleneğini anlatan birer konuşma yaptı.
     Panele Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hüseyin Çakırlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Cihan Demirci
     Yayıncı: Nurhan Çorlu

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER