Ahilik Haftası

Ahilik Haftası -Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yiğiner, Vali Yükseli ziyaret etti


ANKARA (A.A) - Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yiğiner, Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında Vali Alaaddin Yükseli ziyaret etti.
     Yiğiner, yönetim kurulu üyeleriyle gerçekleştirdiği ziyarette, esnafına gösterdiği duyarlılık nedeniyle Vali Yüksele teşekkür etti.
     Yükselin tecrübesini, varlığını ve desteğini her daim hissettiklerini dile getiren Yiğiner, Valimiz sayesinde Ankarada artık yeni şeyler konuşuyoruz, yeni ufuklara yelken açıyoruz dedi.
     Vali Yüksel de batıda son yüzyıllarda ortaya çıkan sivil toplum, sosyal güvenlik, sosyal diyalog, iş etiği, kalite kontrolü, esnaf örgütlenmesi, sendikacılık ve mesleki eğitim gibi birçok kavramın, Ahilik Teşkilatı sayesinde ilk olarak Anadoluda hayat bulduğuna işaret etti.
     Ahiliğin kazandırdığı yüksek ticaret ahlakı ve ilkelerinin, günümüz esnaf ve sanatkarları için de ilham kaynağı olmaya devam ettiğini ifade eden Yüksel, şöyle konuştu:
     Bir esnaf çocuğu olarak esnafların sorunlarını çok iyi biliyorum. Ankara esnaf ve sanatkarını yakından takip ediyorum. Ankarada görevimi ifa ettiğim süre içerisinde özellikle esnaflarımızın sorunlarına hassasiyet ve samimiyetle yaklaşacağımı bilmenizi isterim. Esnaf ve sanatkarlarımıza bereketli ve helal kazançlar diliyor ve Ahilik Haftasını kutluyorum.
    
     Muhabir: Duygu Can
     Yayıncı: Selçuk Aval

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER