AİBÜde görme engellilere özel birim oluşturuldu

AİBÜde görme engellilere özel birim oluşturuldu -Psikoloji Bölümü öğrencisinin talebini değerlendiren rektörlük, kütüphaneyi seslendirme, büyüteç ve akustik kabin gibi engellilere çeşitli kolaylıklar sağlayan cihazlarla donattı


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) görme engelliler için kütüphanede özel birim oluşturuldu.
     Fen Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü 2nci sınıf öğrencisi görme engelli Neslihan Türkoğlu (21), kütüphanede engellilere çeşitli kolaylıklar sağlanması amacıyla rektörlükten talepte bulundu.
     Türkoğlunun talebini değerlendiren rektörlük, kütüphaneyi kitap tarama ve okuma, masaüstü büyüteç sistemi, akustik kabin, kabartma ekran, resim basma makinesi, sesli kitap, akustik kayıt ve okuma kabiniyle donattı.
     Birimin açılışı öncesinde gazetecilere açıklama yapan AİBÜ Rektörü Prof. Dr. Hayri Coşkun, yatırımın büyük olmadığını ama önem taşıdığını söyledi.
     Bir öğrencimiz de olsa bizim için büyük bir anlam taşıyor diyen Coşkun, Bu açıdan bizim için önemli. Bu hizmetle öğrencilerimiz ses kayıt odalarında kayıt yapabilecek. Teknolojik kolaylıklarla ders çalışma imkanları olacak şeklinde konuştu.
     Görme engelli AK Parti eski İstanbul Milletvekili Lokman Ayva ise üniversite yönetimini tebrik ederek, engellilerdeki potansiyelin açığa çıkarılması gerektiğini dile getirdi.
     Tahtayı yok etsek, kalemi kaldırsak özürsüz öğrenciler nasıl başarılı olacak- diyen Ayva, Bu, çok önemli bir değişim, şartları hazırlamışsak artık Türkiyede inşallah Newtonlar gelecek. Şu anda inanılmaz derecede eğitim talebi var. Çeşitli kampanyalar yaptık. Nobel ödülü alacak engellilere Türkiyenin hazır olması lazım. Engelli vali ve kaymakamlara hazır olması lazım. Bu eğitim onları getirir. AİBÜnün hazırladığı şartlarda çok ağaç yetişir diye konuştu.
     Görme engelli Türkoğlu da el yazısı notları okumak için başkasına muhtaç olduğuna dikkati çekerek, Genelde dinleme ağırlıklı çalışıyordum. Daha iyi çalışmak istiyorum. Buradan faydalanacağım. Buranın yapılmasını en çok ben istedim. Görme engelli bir insan için yapılan bir birim dedi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş - Emin Gürbüz
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber AİBÜde görme engellilere özel birim oluşturuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER