AİBÜnde Helal gıda konferansı veridi

AİBÜnde Helal gıda konferansı veridi


BOLU (A.A) - Abant İzzet Baysal Üniversitesinde (AİBÜ) Helal gıda konulu konferans verildi.
     AİBÜ Gıda Topluluğu tarafından Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen Helal gıda konulu konferansa, Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalama Araştırmaları Derneği (GİMDES) Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközerin konuşmacı olarak katıldı.
     Büyüközer, helal gıdanın sadece temizlik ve hijyene uygunlukla sınırlı olmadığını, aynı zamanda gıdaların Kuran ve Hadisler çerçevesindeki İslami kurallara da uygun olması gerektiğini anlattı.
     Allahın haram kıldıklarından uzak durmalıyız. Her şeyin mihengi helalde saklıdır. Allahın istediği takva sahibi bireyler, bunun için de haram gıdaların tüketilmesinden uzak durmalıyız diyen Büyüközer, helal olmayan gıdalarla gıdalardaki yasaklı maddelerle ilgili bilgi verdi.
     Müslümanların yeme ve içmekten men edildiği en az altı yiyecek ve içecek sınıfı olduğunu kaydeden Büyüközer, domuz ve domuzdan elde edilen her türlü ürün ve katkı maddesi ile alkol ve uyuşturucu gibi sarhoşluk veren her türlü maddenin Müslümanlar için men edilen yiyecek ve içecek sınıfında yer aldığını ifade etti.
     Büyüközere konuşmasının sonunda AİBÜ Gıda Topluluğu tarafından teşekkür plaketi verildi.
    
     Muhabir : Zafer Göder / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber AİBÜnde Helal gıda konferansı veridi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER