Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin: -Her tarafı kazançlı olan ve sosyal devlet olarak da çalışan kadının yanında olduğumuz bir çalışmanın içerisindeyiz


GAZİANTEP (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Her tarafı kazançlı olan ve sosyal devlet olarak da çalışan kadının yanında olduğumuz bir çalışmanın içerisindeyiz dedi.
     Bakan Şahin, Gaziantep Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği ziyareti çıkışında, gazetecilerin Çalışan annelerin çocuklarının kreş ücretinin ödenmesi konusuna ilişkin sorularını yanıtladı.
     Şahin, Başbakan ve Bakanlar Kuruluna, üreme sağlığı ve kadınla ilgili yapılması gerekenlerle ilgili bir paket sunduklarını hatırlattı.
     Kadının istihdamda daha güçlü olarak var olabilmesi için iş hayatıyla aile hayatının uyumlu hale getirilmesi ve sosyal desteğin artırılması gerektiğini ifade eden Şahin, şunları söyledi:
     Bununla alakalı genel bir rapor sunduk ama daha detaylı bir raporu şu an ilgili sivil toplum kuruluşlarıyla hazırlıyoruz. Burada ücretsiz günleri, ne kadar ücretli günlere dönüştürebiliriz... Çünkü bizim en çok ihtiyacımız olan nitelikli genç nüfus. Nitelikli genç nüfusu sağlayabilmemiz için mutlaka kadınımızın, özellikle çalışan kadınımızın yaşamını kolaylaştırmamız, hem çocuk sahibi hem kariyer sahibi olmasının yönündeki alternatifleri çoğaltmamız ve güçlendirmemiz gerekiyor.
     Bu konuda yaptıkları çalışmada dünya örneklerini de incelediklerini anlatan Şahin, verilen destekle beraber kayıt dışının kayıt içine girdiğini, yeni kreşlerle beraber yeni istihdam alanları açıldığını vurguladı.
     Bakan Şahin, şöyle devam etti:
     Oradan gelen yeni vergilerle beraber bu verilen desteğin kısa bir şekilde mali olarak da kendini amorti ettiğini gördük. Her tarafı kazançlı olan ve sosyal devlet olarak da çalışan kadının yanında olduğumuz bir çalışmanın içerisindeyiz. Şu an ilgililerle görüşüyoruz. Gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bunun beraberinde esnek çalışma modelini, şu anda Çalışma Bakanımız ile beraber çalışıyoruz. Bu bir paket. Bu paketin de bir parçasında bu (çalışan annelerin çocuklarının kreş ücretinin ödenmesi) var. Bunların hepsi tamamlanınca ilgili bakanlarımızla daha detaylı olarak sizleri bilgilendireceğiz.
    
     -Şehit ailesini ziyaret-
    
     Bu arada Bakan Şahin ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, şehit Cevdet Deniz Özdemirin ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundu.
     Şahin ve Çelik, yaklaşık bir hafta önce Şırnakta şehit olan uzman çavuş Cevdet Deniz Özdemirin, Türkmenler Mahallesindeki taziye evinde baba Cuma Özdemir ve yakınlarına başsağlığı diledi.
     Bakan Şahin, bazı şehit yakınlarına sarılarak onları teselli etmeye çalıştı.
     Ziyarette Vali Erdal Ata, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Mehmet Sarı, Mehmet Erdoğan, Halil Mazıcıoğlu, Derya Bakbak, Ali Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, AK Parti İl Başkanı Ahmet Uzer de yer aldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER