Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin,

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Denizlide: (ÖMSS) İlk aşamada 7 bin kadromuza yerleştirme yapacağız -2023 vizyonuna ulaşmak, ileri demokrasiye gitmek, güçlü toplum olmak zorundayız


DENİZLİ (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) sonuçlarına göre ilk aşamada 7 bin kadroya yerleştirme yapılacağını bildirdi.
     Şahin, Denizli Valiliğini ziyaretinde, bakanlığının çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunarak, engellilerin istihdamına yönelik olarak ilk kez yapılan Özürlü Memur Seçme Sınavı sonuçlarının dün akşam açıklandığını hatırlattı.
     Engellilerin istihdamı için ilk kez uygulanan bir metotla engellilerin kendi içlerindeki gruplara göre sınava alındığını ve bunun dünyaya örnek olduğunu ifade eden Şahin, İlk aşamada 7 bin kadromuza yerleştirme yapacağız. Sayın Başbakanımızın talimatıyla takibiyle Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bugüne kadar 15 bin engellimiz işe girmişken, bizim dönemimizde bu 50 bine çıkacak. Şimdi inşallah bu kalan boşluğu da dolduracağız dedi.
     Şahin, bakanlık olarak üzerinde önemle durdukları bir konunun da aile ve aile değerlerinin korunması olduğunu belirterek, boşanmaların nedenini ortaya koyarak koruyucu tedbirler alınması için çalışma yürüttüklerini ifade etti.
    
     -Evlilik öncesi eğitime standart-
    
     Bu kapsamda çiftlere evlilik öncesi eğitim verilmesinin de yer aldığını ve yaptıkları çalışmayla bu konuda bir standart oluşturduklarını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:
     Bakanlık olarak evlilik öncesi eğitim standartlarını oluşturduk. Ankarada bunun çalışmasını yaptık. Belediyeler Birliğimizle de bunun müzakeresini yapacağız. Denizli Belediyesinin de bu konudaki çalışmasını biliyorum. Ama biz bir standart oluşturup ihtiyacımız olan sağlık bilgisi, hukuk bilgisi, aile içi iletişim nasıl güçlenecek, gençler yeni evlendiği zaman yaşayabileceği problemlere karşı nasıl tedbirler alacak, bütün bu çalışmaları tamamladık. Önce Ankarada bunun pilot çalışmasını yapıyoruz, arkasından da bütün Türkiyede yapacağız.
     Şahin, bakanlığının en önemli projelerinden bir tanesinin de Aile Sosyal Destek Uzmanlığı belirterek, Her ailenin bir sosyal destek uzmanı olacak. Biz bu modeli iki şehirde, Karabük ve Kırıkkalede uygulamaya başladık. Buradan çıkan sonuca göre de bir ay içerisinde bölgesel pilot çalışmaya başlayacağız. Bunu tamamladığımız zaman, uygulama dünyada da önemli bir model oluşturacak diye konuştu.
     Bakan Fatma Şahin, AK Parti Denizli İl Başkanlığını ziyaretinde de, Türkiyenin kalkınma hamlesi içerisinde olduğunu, ülkenin dünyanın 17. büyük ekonomisi konumunda bulunduğunu, bunu daha yukarılara çıkarmak adına çalıştıklarını kaydetti.
     AK Partinin değişimin, gelişimin öncüsü olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle konuştu:
     Biz bu makamı bir emanet olarak görüyoruz. Bize düşen, bu emanetin hakkını vermek, hem halkın hem de hakkın huzuruna gittiğimiz zaman bu emanetin hakkını vermek, bu sorumluluğumuzun gereğini yapmak. Biz bize düşeni yaptık huzurlarınızdayız deyip onun gereğini ondan talep etmek. Siyasetimizdeki muradımızda budur. Siyasetteki gayretimizin nedeni de budur. Geldiğimiz nokta çok önemli ama geriye gitme, vazgeçme yok. 2023 vizyonuna ulaşmak, ileri demokrasiye gitmek, güçlü toplum olmak, lider ülke olmak zorundayız. Bundan önce yaptık, bundan sonrada yapabiliriz. Tek ihtiyacımız olan şey gönül birliğidir.
     (İBS-MUS-RMZ-JM)
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER