Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: -"Gaziantep, Türkiyenin 2023 hedeflerini en hızlı yakalayacak şehir olacak"


ANKARA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantepin, insan kalitesi ve müteşebbisiyle önemli bir sanayi kenti haline geldiğini belirterek, "Gaziantep, Türkiyenin 2023 hedeflerini en hızlı yakalayacak şehir olacak" dedi.
     Bakan Şahin, Gaziantep Dernekler Federasyonu ve Ankara Gaziantepliler Derneği tarafından İçkale Otelde düzenlenen birlik ve beraberlik gecesinde, Gaziantepin sıradan bir şehir olmadığını dile getirdi.
     Gaziantepin çok önemli bir tarihe ve kültüre sahip bulunduğunu ifade eden Şahin, "gazi" kelimesinin Gazi Mustafa Kemal ile Gaziantepte buluşmasının kendilerine gurur verdiğini söyledi.
     Kentin her geçen gün gelişip değiştiğini, bu etkinin yurt içinden ve yurt dışından gelenlerce hemen hissedildiğini vurgulayan Şahin, bu değişim ve dönüşüme, iktidar ile muhalefet milletvekillerinin ortak hareket etmesinin büyük katkı sağladığını belirtti.
     Şahin, Gaziantepin insan kalitesi ve müteşebbisiyle önemli bir sanayi kenti haline geldiğine dikkati çekerek, "Gaziantep, Türkiyenin 2023 hedeflerini en hızlı yakalayacak şehir olacak. 200e yakın ihracatçı Ortadoğu ya da Afrika demeden daha fazla üretim yapmak için yeni pazar arıyor" diye konuştu.
     Ankara Gaziantepliler Derneği Başkanı Adil Güloğlu da Ankarada ticaret, siyaset ve bürokraside çok sayıda Gazianteplinin bulunduğunu dile getirerek, dernek olarak başkentteki hemşehrilerine Gaziantepin birlik ve beraberliğini hissettirmeye çalıştıklarını söyledi.
     Gaziantepte çeşitli nedenlerle yaşamış herkesi fahri hemşehrileri olarak gördüklerini dile getiren Güloğlu, ileride Ankarada geniş katılımlı "Gaziantep Günü" etkinliği düzenlemeyi planladıklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından gece, Gaziantep mutfağından lezzetlerin ikram edilmesi ve yöresel sanatçıların söylediği türkülerle devam etti.
    
     Muhabir: Özcan Yıldırım
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER