Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Evde bakım hizmeti 400 bine ulaştı, 2007de bu 30 bindi (Fotoğraflı- Görüntülü)


ANKARA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, evde bakım hizmeti alan kişi sayısının 400 bine ulaştığını, 2007de 30 bin olduğunu söyledi.
     Bakan Şahin, Polatlı Belediyesinin Engelsiz Yaşam Merkezinin açılışı yaptı ve engelli bireylere yönelik kursları tamamlayanlar için düzenlenen sertifika törenine katıldı.
     Şahin, 2013 hedef planlarında ulaşılabilirlik olduğunu belirterek, Engellimizin istediği mekana istediği şekilde ulaşabilmesini kolaylaştırmak için yapılması gereken çalışmalar var dedi.
     Rehabilitasyon sisteminin güçlenmesi için evde bakım hizmeti desteği verdiklerini dile getiren Şahin, Evde bakım hizmeti 400 bine ulaştı, 2007de bu 30 bindi. Taşımalı eğitimde engelli kardeşlerimizin, engelli öğrencilerimizin eğitim imkanlarından istifade etmesi için 41 bin öğrencimizi sosyal yardımlaşma üzerinden kaymakamlıklarımızın takibiyle bu hizmeti veriyoruz. Bu rakamlar çok önemli rakamlar diye konuştu.
     Bakan Şahin, eğitim olmadan olmaz felsefesiyle hareket ettiklerini, sağlıkta önemli çalışmalar yapmalarına karşın yardım sisteminden çıkıp hak temelli hizmet alabilmek için raporlama sisteminin yeniden yapılanması gerektiğini söyledi.
     Sağlık Bakanıyla yaşanan sorunların çözümü için nasıl bir otomasyona sistemine geçilmesi gerektiğini üzerine görüşme yaptığını belirten Şahin, şöyle devam etti:
     Özellikle engelli gruplar arasında zihinsel engellilerin işitme engellilerin, görme engellilerin ve bedensel engellilerin her birinin kendi içinde farklı farklı sorunlar yaşadığı için yeni bir raporlama sistemine ihtiyacın olduğunu gördük. Çalışmalarımızı çok yoğun bir saha çalışmasından sonra bakanımızın talimatıyla şubat ayının sonunda bitecek şekilde inşallah bir yasal alt yapıyı çalışıyoruz. Çünkü artık 2005in Türkiyesinde değiliz. Artık 2013-ün ruhunu yakalamamız ve yeni yaşanan sorunları çözecek yeni altyapıyı oluşturmamız gerekiyor.
    
     -Lokman Ayva çaldı, Bakan Şahin Yemen Türküsünü söyledi-
    
     Konuşmaların ardından, ardından bilgisayar kursuna katılan 10 engelli, annelik okuluna katılan 60 kadın ve babalık eğitimine katılan 10 babaya, Bakan Şahin, AK Parti Ankara milletvekilleri Ülker Güzel ve Fatih Şahin ile AK Parti İstanbul eski Milletvekili Lokman Ayva, Polatlı Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, tarafından sertifikaları verildi.
     Bakan Şahin ve beraberindekiler sertifika törenin gerçekleştiği Konak Güldeste salonundan, Polatlı Belediyesinin Turan Caddesinde inşa ettiği engelli yolunu takip ederek Polatlı Belediyesinin yaptırdığı Engelsiz Hayat Merkezinin açılışına yaptı.
     Açılış sonrası Engelsiz Hayat Merkezini gezen Bakan Şahin, Lokman Ayvanın orgla çaldığı Yemen Türküsüne eşlik etti.
    
     Muhabir: Ali Tuna
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER