Ailesine Türkiyede kavuştu

Ailesine Türkiyede kavuştu -Ülkesindeki olaylar nedeniyle eşini ve çocuklarını Türkiye sınırına bırakan Suriyeli, ailesiyle 2 ay sonra Kahramanmaraştaki çadır kentte buluştu


KAHRAMANMARAŞ (A.A) - Ülkesindeki olaylar nedeniyle eşini ve çocuklarını Türkiye sınırına bırakan Suriyeli, ailesiyle 2 ay sonra Kahramanmaraştaki çadır kentte buluştu.
     Halepte yaşayan Suriyeli Ahmet Abdulkerim, ülkesindeki iç karışıklık dolayısıyla yaklaşık 2 ay önce eşi ve 5 çocuğunu Türkiye sınırına bıraktıktan sonra muhalif saflarına katıldı. Ailesinden bir süre haber alamayan Abdulkerim, onlara kavuşmak için Türkiyeye geldi.
     Türk yetkililere başvuran Suriyeli, ailesinin Kahramanmaraştaki çadır kentte olduğunu öğrendi. Çadır kente gelerek ailesiyle bir araya gelen Ahmet Abdulkerim, eşi ve 5 çocuğuna kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
     Abdulkerim, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olaylar başlamadan önce bir dokuma fabrikasında çalıştığını söyledi. Olayların şiddetlenmesiyle birlikte Suriye ordusunun her yeri bombalamaya başladığını ve ailesinin can güvenliğinin kalmadığını belirten Abdulkerim, şunları anlattı:
     Artık çocuklarım güvende değildi. Bunun üzerine ailemi alarak Türkiye sınırına getirdim ve bıraktım. Ben de geri dönerek Özgür Suriye Ordusu adına savaşmaya başladım. Bir süre ailemden haber alamadım ve Türkiyeye gitmeye karar verdim. Türk yetkililerden çocuklarımın Kahramanmaraşta olduğunu öğrendim ve çadır kente geldim. Şimdi aileme kavuştum. Çok mutluyum. Suriyede rahatsızlandım. Burada aynı zamanda tedavi görüyorum. Tedavim tamamlanınca yeniden Suriyeye döneceğim.
     Abdulkerim, Türkiyeye yardımlarından ve desteğinden dolayı teşekkür etti.
     Ahmet Abdulkerimin eşi Süreyya İsmail ise ülkesinde hemşirelik yaptığını ifade ederek, tek isteklerinin Suriyedeki olayların bir an önce sona ermesi olduğunu dile getirdi.
     Türkiyenin kendilerine kucak açtığını belirten İsmail, Eşimden 2 aydır haber alamıyorduk. Çok şükür sağlıklı olduğunu gördük. Çocuklarım çok sevindi. Ama kendisi geri dönecek. İnşallah Suriyedeki olaylar sona erer ve Esed ülkeyi terk eder şeklinde konuştu.
    
     Muhabir: İzzet Mazı / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Ailesine Türkiyede kavuştu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER