AK Partinin kuruluşunun 11inci yıl dönümü

AK Partinin kuruluşunun 11inci yıl dönümü -Maliye Bakan Yardımcısı Cantimur: Genel iktidar olmanın yanında yerel iktidar da gereklidir. Bunun için halkımıza her şeyi anlatıp onlarla yerel iktidarı, yani belediyeleri ilk seçimde alm


KÜTAHYA (A.A) - Maliye Bakan Yardımcısı Abdullah Erdem Cantimur, Genel iktidar olmanın yanında yerel iktidar da gereklidir. Bunun için halkımıza her şeyi anlatıp onlarla yerel iktidarı, yani belediyeleri ilk seçimde almalıyız dedi.
     Cantimur, AK Partinin kuruluşunun 11inci yıl dönümü dolayısıyla partinin Simav İlçe Başkanlığınca bir restoranda verilen iftar sonrası yaptığı konuşmada, 19 Mayıs 2011de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Simavda fırsatların değerlendirildiğini bildirdi.
     Muradınlar Mahallesinde adeta bir şehir kurulduğunu, deprem mağduru esnaf ve sanayiciye toplam 33,5 milyon lira kredi sunulduğunu belirten Cantimur, şöyle konuştu:
     Okullar yeniden ve fazlasıyla yapılmış, camilerin inşaatları bitme noktasına gelmiş, Simav devasa bir Hükümet Konağına kavuşmuştur. Bunlardan daha fazlası elbette mümkündür. Genel iktidar olmanın yanında yerel iktidar da gereklidir. Bunun için halkımıza her şeyi anlatıp onlarla yerel iktidarı, yani belediyeleri ilk seçimde almalıyız. Bunun için yerel teşkilata çok iş düşüyor. Çok çalışmalı, gayret ederek halka hizmetlerimizi anlatmalıyız. Sizler gerçekleri, sadece yaptıklarımızı anlatın yeter. Kesinlikle kısır çekişmelerden, sözlü atışmalardan uzak durun.
    
     -Simavda hastane inşaat alanı tartışmaları-
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu da AK Parti döneminde Kütahyanın eğitim, sağlık, ulaşım ve tarımda en fazla yatırım alan illerden biri olduğunu anlattı.
     Simavda yatırım kararı, ödeneği, projesi hazır olan hastane inşaatına çözümsüzlük anlayışları yüzünden başlanamadığını savunan Kavuncu, Bu güne kadar belediye, hastane olabilecek özellikleri taşıyan yer göstermedi. Gösterilen yerler ise şahıs ve kamulaştırma sorunu olan yerler. Son olarak Sağlık Bakanlığı hastane yeri olarak Akbaldır mevkisini işaret etti. O da Belediye Meclisi tarafından kabul görmedi dedi.
     Kavuncu, sorunun çözülmesi için Leylekkürü mevkisindeki alanın sağlık alanı yapılarak imar planına eklenmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığında girişimde bulunulduğunu, ne olursa olsun hastanenin yapılacağını ve ilk yerel seçimde Simavın her anlamda önünü açacak bir yerel yönetim istediklerini dile getirdi.
    
     -Yerel yönetim yolu açmalı-
    
     AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay da partisinin tüzüğü gereği bundan sonraki genel seçimlerde aday olamayacağını ama yine AK Parti çatısı altında hizmete devam edeceğini anlattı.
     Kinay, devletin yaptığı ve yapacağı yatırımlar yanında sivil toplum kuruluşlarının yatırımları ve kentsel dönüşümle Simavın, Kütahyanın en güzel ve gelişmiş ilçesi konumuna geleceğine inandığını ifade ederek, şunları kaydetti:
     Termal turizm bakımından Simav, yatırıma açık bir yer. Eynala 5 yıldızlı ve en az 300 yatak kapasiteli oteller yapılması için özel sektöre yardımcı olunması gerekiyor. Eynala yatırımcı var ama yol kapalı. Yerel yönetim yolu açmalı. Ayrıca Organize Sera Bölgesi kurulması için de Simavda potansiyel var. Bunlara ulaşmanın en kısa yolu yerel yönetimdir.
     İftara, AK Parti İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, Simav İlçe Başkanı Mehmet Yağcı, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun, İl Genel Meclisi ve Simav Belediye Meclisinin bazı üyeleri, partinin Kütahyadaki il ve ilçe teşkilatlarının yöneticileriyle partililer katıldı.
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AK Partinin kuruluşunun 11inci yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER