AK Parti 2nci Bölge Yerel Yönetimler

AK Parti 2nci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısı -AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Akşit: -"Kadınlar söz verdi mi ne pahasına olursa olsun yollarından dönmez. Evlerini, çocuklarını, eşlerini, varsa işlerini ihmal ederler ama


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, "Kadınlar söz verdi mi ne pahasına olursa olsun yollarından dönmez. Evlerini, çocuklarını, eşlerini, varsa işlerini ihmal ederler ama başarıya ulaşıncaya kadar yollarından dönmezler" dedi.
     Akşit, partisinin Genel Merkezi tarafından Kütahyanın Emet ilçesinde bir otelde düzenlenen 2nci Bölge Yerel Yönetimler Toplantısında yaptığı konuşmada, AK Partiye oy verenlerin yüzde 54ünün kadınlardan oluştuğunu söyledi.
     Partisinin, kadınlara büyük önem verdiğine işaret eden Akşit, şöyle konuştu:
     "Bugün AK Partide kadınların başarısından söz ediliyorsa bu, Başbakanımızın sayesindedir. 8 milyon olan üye sayımızın 3,5 milyonunu kadınlarımız oluşturmaktadır. Bu sayı, birçok ülkenin nüfusundan fazladır. Kadınlar söz verdi mi ne pahasına olursa olsun yollarından dönmez. Evlerini, çocuklarını, eşlerini, varsa işlerini ihmal ederler ama başarıya ulaşıncaya kadar yollarından dönmezler. Başta muhalefet olmak üzere bazı kesimler, AK Partiyi, kadınları eve kapatan, sosyal hayattan uzaklaştıran, siyasette ikinci plana iten bir parti olarak gösteriyor. Kadınlarımız eve giremiyor ki eve kapansınlar."
     Akşit, çözüm sürecinden rahatsız olan çevrelerin, bunu baltalamak için yoğun propaganda yaptığını ifade etti.
     Annelerin, babaların ağlamasını istemediklerini dile getiren Akşit, "Yazıktır, günahtır. Çözümsüzlükten beslenenler bunu engellemeye çalışıyor ama başarılı olamayacaklar" ifadesini kullandı.
     AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu da siyasette kadın sayısının giderek arttığını ancak bunun yetersiz geldiğini anlatarak, belediye meclisleri ile il genel meclislerinde kadın üye sayılarının daha fazla olması gerektiğini kaydetti.
     Toplantıya, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Emet Belediye Başkanı Mustafa Koca, AK Parti Kütahya İl Başkanı Kamil Saraçoğlu, partinin Kütahya, Eskişehir, Manisa, Denizli, Burdur ve Uşak teşkilatlarından kadın yöneticiler katıldı.
    
     Muhabir: Abdülkadir Ekmekçioğlu / Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber AK Parti 2nci Bölge Yerel Yönetimler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER