AK Parti 4. Bölge Eğitim ve

AK Parti 4. Bölge Eğitim ve Değerlendirme toplantısı -AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Tayyar: "2002 yılından sonra Türkiyenin vesayet rejimi ile derin yapılarla mücadele konsepti tümden değişmiştir. Çok ciddi bir m


TRABZON (A.A) - AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı Şamil Tayyar, "2002 yılından sonra Türkiyenin vesayet rejimi ile derin yapılarla mücadele konsepti tümden değişmiştir. Çok ciddi bir mücadele içerisine girilmiştir" dedi.
     Tayyar, Akçaabat Erol Günaydın Kültür Merkezinde düzenlenen AK Parti 4. Bölge Eğitim ve Değerlendirme toplantısında "Darbeler ve Demokrasi" konulu konuşma yaptı.
     Tayyar, hayatı boyunca samimi olmaya çalıştığını ifade ederek, Onun için burada söyleyeyim, ben Fenerbahçeliyim, her zaman hakkın ve hukukun yanında oldum, Trabzonspora çok ciddi haksızlık yapıldığına inanıyorum dedi.
     AK Partinin geçmişten tecrübe edindiğini vurgulayarak, "Partimiz geçmişten edindiği tecrübe ile şunun farkında idi; siyasi ve ekonomik istikrar korunacaksa vesayet rejimi ile mücadele etmekten başka hiçbir çaresi yoktu. 2002 yılından sonra Türkiyenin vesayet rejimi ile derin yapılarla mücadele konsepti tümden değişmiştir. Çok ciddi bir mücadele içerisine girilmiştir" diye konuştu.
     Eski Milli Savunma Bakanı ve Antalya Milletvekili Vecdi Gönül ise "Dışa Bağımlıktan Kurtuluş Yolunda Savunma Sanayi" konulu konuşmasında, dünyada 20 kadar çatışma bölgesi olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     "Bunların en az yarısı Türkiyenin bölgesinde. Türkiye adeta bu çatışma bölgesinde bir istikrar adası gibi duruyor. Türkiye kendi topraklarını korumak için silahlanmak zorunda. Bu silahlanmada maalesef malzemeler hep hazır alındı. Savunma sanayi, teknolojinin en ileri kullandığı alandır. Savunma sanayi dünyadaki en tehlikeli 2 sanayiden biridir. Diğeri ise enerji. Buralarda dost, düşman yoktur. Hükümetimiz zamanında, savunma sanayimizde alanında en ileri teknolojiler kullanıldı, kullanılıyor. Bizim iktidarımız dönemine kadar savunma sanayi ürünleri hazır alınmıştı ama artık büyük çoğunluğunu kendimiz üretiyoruz."
     AK Parti MKYK Üyesi Prof. Dr. Yasin Aktay, Türkiyenin dış politikasıyla ilgili konuşmasında, Türkiyenin bölgenin en önemli ülkesi olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:
     "Bölgede cereyan eden en ufak bir olaya Türkiye göz ardı edilerek müdahil olunamaz. Orta Asyada Orta Doğuda, Türk Cumhuriyetlerinde Türkiye her bakımdan söz sahibi bir ülke. Lider ülke olmak için biz lideriz demekten başka ne yaptık belli bir zamana kadar. Sadece alan lider olmaz. Liderlik hizmetle münasip bir şeydir. Türkiye bugün eğer lider bir ülke oluyorsa emperyal bir şekilde olmuyor. Liderlik sömürmeden onlara daha fazla şey kazandırmak, hizmet götürmektir. Türkiyenin şu an liderliğinden gerçekten bahsedilebilir."
     Aktay, Türkiyenin, yurt dışı temsilciliklerini son 10 yıl içerisinde 2 katına çıkardığını, artık dünyada olup biten her şeyle ilgilenen bir ülke olduğunu da kaydetti.
     Toplantıya AK Parti Trabzon milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Aydın Bıyıklıoğlu, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ile Trabzon, Rize, Gümüşhane, Giresun, Ordu ve Erzincandan partililer katıldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber AK Parti 4. Bölge Eğitim ve Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER